actividades

Páginas: 5 (1118 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013


INTRODUCCIÓ
Per la realització d’aquest treball vam escollir analitzar una aula de dansa clàssica aprofitant que una de les membres del grup és alumna.
A continuació explicarem:
Teories de l’aprenentatge.
Condicions físiques.
Condicions psicològiques i metodològiques.
Característiques del procés comunicatiu.
Com milloraríem aquesta situació comunicativa.
Conclusions .
TEORIESD’APRENENTATGE
L’aprenentatge d’aquesta classe es memorístic perquè la professora explica els exercicis sense cap premissa i la ballarina els aprèn de memòria. En aquesta situació també es dóna el condicionament clàssic de Pavlov perquè les ballarines moltes vegades realitzen l’exercici a partir d’una paraula de la professora o simplement amb la música.
Un altre aspecte ,que ja anirem desenvolupantmés endavant, és la disciplina per part de l’alumne a l’hora de fer el treball de manera òptima.

CONDICIONS FÍSIQUES
Perquè es doni l’aprenentatge en un aula de dansa clàssica es necessiten unes condicions físiques especifiques que són:
Un bon material on trobaríem: la música adequada; un vestuari compost per unes mitges roses, un mallot negre, unes sabatilles de mitja punta, unes sabatillesde punta i com a pentinat un monyo; un llibre on posen per escrit tot els exercicis que ens em d’aprendre per l’examen i finalment diferents tipus de peses per treballar la força i diverses gomes i materials per millorar l’elasticitat.

Un horari rígid d’entrada i de sortida que en aquest cas seria els dilluns i els dimecres de 4:00 de la tarda a 5:30. No obstant això sempre es fan horesextres per millorar aquells aspectes que no es tenen ben adquirits.

Un espai adaptat a totes les necessitats pels ballarins. A les parets frontals hi ha miralls molt grans per poder-se mirar i corregir-se a la vegada que ballen. Són imprescindibles unes barres de fusta (encara que hi ha de ferro) per tal de poder fer els estiraments i els exercicis. Finalment, el terra, que encara que sembli normalha de tenir una càmera d’aire per tal d’esmorteir els salts i no fer-se mal a l’esquena, la superfície sol ser de fusta o de linolium.

CONDICIONS PSICOLÒGIQUES I METODOLÒGIQUES
Però no tot és queda en les condicions físiques si no que em d’anar més enllà i analitzar les condicions psicològiques i metodològiques d’aquesta classe que són:
Les parts de les classes. La classe la podríem dividiren 4 parts: la primera seria l’escalfament per tal de no lesionar-se , després farien tots els exercicis de mitja punta ja siguin agafats a la barra o al centre. En tercer joc tenen els exercicis amb les puntes i finalment els estiraments per tal de no tenir tantes tiretes al dia següent.

Capacitat de motivació de la professora. La dansa clàssica és un art que requereix molt d’esforç per partdels alumnes i moltes vegades perquè les coses et surtin mínimament bé has de practicar-la hores i hores, és per això que la motivació per part de la professora és crucial. Unes paraules d’ànims o d’ajuda en el moment adequat el poden donar l’empenta que necessitava per poder aconseguir l’objectiu proposat.

Disposició i disciplina per part de l’alumne. Com està especificat en l’apartat anteriorrequereix molt d’esforç ballar la dansa clàssica. Per seguir endavant i obtenir uns resultats òptims han de tenir molta disposició pel fet d’haver-se de quedar moltíssimes hores extres sols practicant repetidament allò que no els hi surt i sobretot, disciplina a l’hora de comportar-se en l’aula ( no parlar, no recolzar-se a les barres...), de tractar amb el professor i d’exigir el seu màxim.CARACTERÍSTIQUES DEL PROCÈS COMUNICATIU
Una vegada dites les condicions necessàries passarem a explicar les característiques del procés comunicatiu:





JJJ
















Com es pot observar en l’esquema els elements que envolten el procés educatiu són:
Destinatari. En aquest cas són les 4 alumnes que conformen la classe.

Canal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividad
  • Actividades
  • Actividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS