Actividades

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015
ACTIVITATS SOBRE DOCUMENTS DE TREBALL

Document 1
a) Aquest document ens parla sobre, la unió de totes les classes socials davant la guerra que comportava un fre a les lluites socials i declasse. També parla sobre el que ha provocat la guerra es producte del liberalisme, ja que ha sorgit de la voluntat de les classes capitalistes de cada nació de viure de l’explotació del treball humà i deles riqueses naturals de l’Univers. Els capitalistes de tots els països afirmen que la guerra servirà per a la defensa de la pàtria, de la democràcia i de l’alliberament dels pobles oprimits. També eltext demana que els proletariats s’uneixin i que actuïn en benefici de la seva pròpia causa pels fins sagrats del socialisme, per l’emancipació dels pobles oprimits i de les classes esclavitzades.
b)Jo crec que les causes més importants de la guerra són: El coloniat, els conflictes dels Balcans, les rivalitats entre potencies (econòmicament) i la política d’aliances.
Document 2
a) Elsvoluntaris catalans van anar a la guerra, per lluitar a França ja que tenien l’esperança de que al finalitzar la guerra se’ls ajudaria per aconseguir la llibertat, per tal de ser un país únic, ja que serienlliures.
b) Josep Clarà i Ayats, va néixer a Olot, l’any 1878 i va morir a Barcelona, l’any 1958. Va ser un escriptor català i va contribuir decisivament a encaminar el seu art cap a la raó,l’harmonia i la proposició pròpies de l’escultura clàssica, també va realitzar nombroses exposicions en galeries i salons de París, Berlin, Roma i Barcelona.

Document 5
a) Aquest text tracta sobre la GranGuerra que va provocar que milions de persones canviessin de ciutadania política, va fer néixer una desena de nous estats independents, va marcar el declivi de la monarquia con a forma de govern. ElsEstats Units es van convertir en la gran potència militar i econòmica i va sorgir un nou sistema econòmic social i polític el de la Rússia Soviética. D’una altra banda la substitució de la mà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividades
  • Actividad
  • Actividades
  • Actividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS