Activitat 2

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
GRAU: EDUCACIÓ SOCIAL

Assignatura:
DRETS HUMANS I MARCS LEGALS


ACTIVITAT 2
_____________________________________________________Partint del text de A. Pelè “Una aproximación al concepto de dignidad humana” escribiu en relació a les següents temàtiques


1.- Quins creieu que són elsconflictes que existeixen per a la seva definició?

Penso, després de la lectura del text “Una aproximación al concepto de dignidad humana” de Antonio Pelé, que són forces els conflictes que existeixenper definir aquest concepte i que aquests han estat abordats al llarg de la història.
Algunes postures tracten d’evitar conformar una definició d’aquest concepte, tractant-lo de “buit”, peròrealment el motiu és que no troben una definició real que abasti tot el significat del concepte. Com al final del text fa referència el manifest de Simone Weil a Echar raíces, també han pogut ser lescontradiccions de les expressions de l’autonomia individual i la dignitat inherent amb la llibertat i necessitat de pertinència com a elements propis dels éssers humans.


2.- Quin ha estat l’evolució delconcepte?

Aquest concepte ha tingut diverses fases segons el reconeixement històric de cada època. Primerament a la època pre-moderna, se li donava la pertinença unint a l’home amb Déu, fent de l’homeun ésser perfecte i idíl·lic. Així doncs, l’home era vist amb una gran superioritat i perfeccionament del seu coneixement. Així doncs, aquest primer concepte partia d’una base religiosa.



A laèpoca moderna, aquest concepte es desvincula de qualsevol religió i deriva únicament de la seva naturalesa humana. Així doncs, encara manté l’antropocentrisme i s’estableix que l’home és un di en simateix i ha de ser tractat com a tal i no simplement com un mitjà. Serà aquesta nova formulació la que plasmarà l’apareixement dels drets humans. A partir d’aquest moment, el concepte de dignitat humana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitat 2
  • activitat 2 estadistica
  • Activitat 2
  • Activitat 2 L Esclusió Social
  • Activitat 1 2
  • Activitat 2 EPIS
  • Activitat 2 Preguntes
  • ACTIVITAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS