Activitat de Lleure

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Tema 3: Bases de personalitat:
La personalitat: es una constructora psicològica, que es refereix a un us dinàmic de característiques psicològics de una persona, a l’organització interna quedeterminen els individus actuen de manera diferent abans d’una circumstancia.
El concepte pot diferenciar-se també com el patró de actitud, de pensaments, de sentiments i de repertori conductor quecaracteritza a una persona i que te una certa persistència i estabilitat al llarg de la seva vida, de manera que les manifestacions d’aquest patró en les diferents situacions posseeixen algun grua depredicció.
3.1 Fonaments de la personalitat segons Gordon Allport:
Gordon Allport inicia que tots podem considera la constitució física, el temperament i la intel·ligència com els “materials” de lapersonalitat, encara que experimentin una lenta maduració en els nens. Parlem d’aquets elements com els materials en brut perquè depenen en gran part (encara que no exclusivament) de lo que es rep com aherència.
3.2 La idea de subjecte i de models de estudi de les persones:
En un principi, podem entendre per subjecte el sostrat de processos i estats psicològics. De la forma en que els psicòlegsentenen o es desentén del subjecte, depenen de la manera de concebre el tema de la personalitat
3.2.1 Destaquem el següent:
a) Psicodinàmic: el que més s’ha dedicat a aquest estudi i el seu principalrepresentat es Freund.
Es basaria en la concepció del subjecte com a substancia i establir dos models per comprendre la personalitat:
Topografia
Estructural
b) Psicomètric: la xifra que estudia lapersonalitat en un conjunt de estructures (característiques, temperament i de caràcter, tipus, etc.), entre els quals els principals representants són Allport, Guildorf, Catell o Eysenk.
Exemples detipus de personalitat de persones:
Melancòliques
Col·lerics
c) Funcional: la personalitat és el producte de l’aprenentatge. S’enquadren en aquesta totes les teories conductistes. Els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTIVITAT
  • Educar En El Lleure
  • Activitat geo
  • activitat de dijous
  • Activitat Bibliogràfica
  • activitat economia
  • Activitat física
  • Activitat 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS