Activitat Gràfics

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2015
Paula Sánchez Peñuelas
NIUB: 16524572
EXERCICI D’ECONOMIA

1. Expliqui amb exemples numèrics:

a) Diferències entre “demanda” i “quantitats demandades”

Quantitat demandada  Son els punts dins d’ungràfic que formen la corba de la demanda i que, proporcionen la relació quantitat-preu.

Demanda La capacitat d’absorció del mercat té límits que s’expressen en la denominada “corba de la demanda”(es l’expressió gràfica de les quantitats màximes que pot absorbir el mercat en relació amb els diferents preus). Aquesta corba té una pendent negativa que fa referencia a la relació quantitat-preu,es a dir, si el preu augmenta, les quantitats que pot absorbir el mercat disminueixen o al revés.
En definitiva, demanda es aquesta corba en el seu conjunt, es a dir, les diferents quantitats que elmercat pot absorbir als diversos preus.


b) Noció d’elasticitat preu de la demanda
Compara els punts que hi ha dins d’una corba, en una situació que prové dels ingressos de la població. Es a dir,analitza com varien les quantitats que pot absorbir el mercat a mesura que els preus van variant.


c) Noció d’elasticitat renda de la demanda
Compara com varia la corba de la demanda en el seu conjuntquan canvia el nivell d’ingressos de la població. Es a dir, analitza la reacció de la demanda quan es produeix un canvi de situació com pot ser, una variació dels ingressos en la població, o ditd’una altre manera, davant la variació de la capacitat adquisitiva d’aquesta.

2. Suposi que una empresa té uns costos fixos de 6000 euros i uns costos variables de 2 euros per unitat produïda. Suposi queaquesta empresa té una capacitat màxima de producció de 5.000 unitats per any i que, fins a 4.000 unitats, pot vendre totes les unitats produïdes a 4 euros per unitat:

a) Dibuixi la corba de costosunitaris o mitjos d’aquesta empresa
Costos Fixos: 6.000 euros CT= Costos Totals
5.000 x 2 =10.000 -> 10.000 + 6.000 = 16.000 CT -> 16.000/5.000 = 3.2 C/u
4.000 x 2 =8.000 -> 8.000 + 6.000 =...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTIVITAT
  • Gràfics socias
  • activitat de dijous
  • Activitat geo
  • Activitat Bibliogràfica
  • activitat economia
  • Activitat de Lleure
  • Activitat física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS