ACTIVITAT NEE VISIÓ

Páginas: 17 (4227 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
1. Relaciona el següent fragment amb el contingut del seminari que s’ha impartit.
El model d’educació inclusiva estimula i enforteix les capacitats i les habilitats de l’estudiant i les fa visibles a l’altra gent. Aquell noi o aquella noia acaba tenint un perfil propi davant els altres, un perfil en el qual la discapacitat és un element més, però no pas el que el defineix com a persona.
I aixòés especialment important quan es tracta d’alumnes amb discapacitat….ja que se’ls atribueix sovint el rol de receptors d’ajuda i de solidaritat, però no pas el paper de subjectes amb capacitat per oferir i donar també als altres quelcom que tingui un valor positiu o digne d’admiració i reconeixement. (Maraculla i Saiz, 2009: 30)

Aquest fragment ens parla principalment de dos temes generals:
-L’escola inclusiva
- Els alumnes amb discapacitats.
De la primera part podem dir que l’escola inclusiva és aquella on tots els alumnes tenen cabuda. L’objectiu que es persegueix és que cada alumne arribi a potenciar les seves màximes capacitats que, naturalment, seran diferents a la resta dels seus companys. Hem de tenir clar que aquesta diferència entre tots nosaltres ens enriqueix però tambédificulta la tasca del sistema educatiu, ja que aquest s’haurà d’adaptar a tots els alumnes que arribin al centre i no al contrari. Això vol dir que cadascun dels alumnes rebrà un programa educatiu adequat a les seves necessitats.
No podem oblidar que, com diu el fragment “El model d’educació inclusiva estimula i enforteix les capacitats i les habilitats de l’estudiant i les fa visibles a l’altragent.” El fet d’enfortir les capacitats i habilitats dels alumnes és degut a la importància d’una nova eina oblidada en moltes ocasions: la mirada.
Aquesta mirada ens ajudarà a arribar als alumnes que tenim al davant, ja que l’utilitzarem per observar les potencialitats i valorar totes les coses que fan bé. També ens ha de servir per poder veure les evolucions que fan. El fet de tenir presenttotes aquestes consideracions fan possible que “l’Anna, una noia amb baixa visió” en aquest model educatiu sigui “L’Anna, una noia creativa, espavilada, molt bona a l’àrea de les matemàtiques, amb baixa visió i amb molta personalitat”.
Pel que fa l’altre tema principal, els alumnes amb discapacitat, com diu el text “...se’ls atribueix sovint el rol de receptors d’ajuda i de solidaritat...”, estemacostumats a veure’ls desprotegits i ens apareix un sentiment de protecció, de “pobrets” més que de respecte. Ens costa conscienciar-nos que són iguals que la resta de persones, amb els mateixos drets i deures i que només cal cobrir les necessitats que requereixen.
És per aquest motiu que ens costa veure’ls, com diu el text, “...subjectes amb capacitat per oferir i donar també als altres quelcomque tingui un valor positiu o digne d’admiració i reconeixement”, per la manca de costum i en moltes ocasions de desconeixement.
Però també és cert que aquest fet està canviant gràcies al coneixement progressiu de la societat sobre les persones amb discapacitat. Ens estem adonant i descobrint que la persona amb discapacitat és un individu amb unes necessitats a les quals cal respondreindividualment, de forma personalitzada, sense separar-la, per aquest fet, del grup natural al qual pertany. La persona amb discapacitat ha de ser una persona amb capacitat de desenvolupament i d’integració a la societat i que només necessita que se li doni la possibilitat i els mitjans necessaris per aconseguir-ho.
Cada vegada s’estan aconseguint més fites i s’està veien com ha de ser: de formanormalitzada.



















2. Resol el següent supòsit pràctic:
Heu d’assessorar a una mestra que serà la tutora d’un grup de cicle mitjà de primària amb un alumne amb baixa visió.
Quines orientacions li podeu oferir? (ubicació a l’aula, recursos metodològics i organitzatius, materials específics, criteris d’avaluació...)
Podeu suposar que l’alumne té una anirídia amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTIVITAT
  • ñeee
  • Ñeee
  • Neee
  • neee
  • neee
  • ñeee
  • Visio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS