ACTIVITAT UNITAT 1

Páginas: 2 (297 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2015
ACTIVITAT UNITAT 1
L’escola inclusiva és aquella que té la voluntat d’aconseguir una educació de qualitat per a tothom, independentment de les condicions personals, de gènere,d’origen social o de les capacitats de les persones que l’hagin de rebre. No es tracta de “reintegrar” ningú, amb la qual cosa estaríem parlant de que les persones amb algun tipus de dificultats’han d’adaptar als sistemes que ja existeixen, sinó d’evitar deixar-los fora de la vida escolar ordinària construint un sistema capaç de donar resposta a les necessitats de cadascú.Segons el departament d’educació, actualment, a Catalunya hi ha 111 escoles inclusives. L’escola Carles I és una escola que compte amb un 97% d’immigració entre els seus alumnes i 4nens/es amb deficiència psíquica (2 Trastorns greus de conducta, 1 Trastorn de l’espectre autista i 1 Trastorn general del desenvolupament) . Els mestres d’educació especial fan una bonafeina a l’aula d’acollida, però només tenen el suport de l’EAP i dos vetlladors que cada any veuen les seves hores de feina més reduïdes.
Una altra escola inclusiva és l’escola Tres Pinsque treballa amb alumnes sords i oïdors alhora. Aquesta escola compta amb el suport del personal especialitzat del CREDAC Pere Barnils. La llengua de signes catalana (LSC) està present al’aula ordinària mitjançant la traducció-interpretació del logopeda referent. Per tal d’afavorir la comunicació entre iguals, els/les alumnes oïdors també treballen la LSC.
Aquestessón dues escoles que jo conec personalment però, m’he estat informant i he trobat que l’escola Vila Olímpica de Barcelona és una de les pioneres en aquest aspecte ja que, va ser de lesprimeres en atendre, de manera compartida amb un centre d’educació especial, els/les alumnes amb dificultats d’aprenentatge i va crear una unitat de suport a l’educació especial (USEE)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • unitat 1
  • Unitat 1
  • Unitat 1
  • Bloc 1 Unitat 1
  • Resum UNITAT 1 1
  • ACTIVITAT N 1
  • Historia 206 Activitat 1
  • Activitat 1 Feta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS