Activitats café de la granota 1

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014


1. «UN BARRIL DE SABÓ MOLL»
1. La primera narració s’inicia com una contalla: Allò del Florenci va començar que ja es volia fer l’horeta d’anar a dinar —em digué el vell Cristòfol a La Granotamentre bevíem cafè [...] (p. 5)
Des del primer moment entrem en l’artifici que formarà el fil conductor de moltes de les narracions que hi ha aplegades dins del llibre: el vell Cristòfol conta moltesde les històries de la vila a una persona molt més jove (que en molts casos apareix autoesmentada com a cronista) en un espai tan significatiu com és un cafè, el Cafè de la Granota:
a) Qui és enrealitat el cronista? Quina funció té plantejar les històries des d’aquest punt de vista? Quin rendiment dóna a Jesús Moncada l’ús d’aquest artifici en moltes de les narracions?

2. Comenteu què podeminferir de les paraules que el vell Cristòfol diu al cronista una mica més endavant, respecte de la destinació de les històries que li està explicant:
Ja saps —però em faig la reflexió que els defora no ho saben i els ho hauràs d’explicar— que el carreró de Sant Francesc és el més costerut dels que travessen la vila de dalt a baix, seguint el pendent de la serra, i van a morir a l’Ebre [...] (p.7)

3. De fet, el vell Cristòfol no va presenciar més que una part dels esdeveniments que s’expliquen a «Un barril de sabó moll»: la resta són coses que ha sentit explicar. Comenteu aquest fetrelacionant-lo amb:

a) la manera com passen les històries i com s’expliquen després.

4. Jesús Moncada, per a introduir-nos en l’ambient del dia dels fets, usa les frases següents:
uns núvolsd’estalzí baixaven per l’Ebre
pareixia que ens volien ruixar amb tintures de dols
un dia lleig, xiquet, d’aquells que t’esmolen els nervis
És com si l’autor ens digués que s’està preparant tempesta,al cel i als carrers de la vila de Mequinensa:
a) Comenteu la relació entre aquesta descripció de l’ambient i l’encadenament dels esdeveniments que ens són explicats després.
b) Observeu la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Café de la Granota, activitats
  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS