Activitats CMC

Páginas: 12 (2977 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
1.Un ratolí està format de matèria, però una roca també, què els diferencia? La vida no és fàcil de definir. Proposa la teva definició d’ésser viu.
Un ésser viu és aquell organismo amb propietat de vida que és capaç de cumplir unes determinades funcions per mantenir-se viu.
2. Defineix que són les funcions de nutrició, relació i reproducció.
Nutrició: capacitat que té un ésser viu per adquiriraliments que el mantinguin en vida i amb una salut estable. Relació: vol dir que és la propietat que té un ésser viu de comunicar-se amb un altre, és a dir, establir una relació entre aquests dos per intercanviar informació. Reproducció: capacitat que tenen els éssers vius de crear nous organismes i conservar el programa bàsic de la vida.
3. Llegeix el text següent:
Receptes per fabricarratolins,cucs i escorpins
“Si s’agafa un tros de roba interior suada i es col·loca amb uns grans de blat en un pot obert, passats uns 21 dies, l’olor canvia i el ferment, provinent de la roba interior i penetrant a través de la closca en el gra, transforma el blat en ratolins. Però el que és més destacable és que els ratolins que sorgeixen pertanyen a tots dos sexes, i que aquests ratolins són capaços dereproduir-se amb èxit amb ratolins nascuts naturalment dels seus progenitors.[...]. Però encara és més sorprenent el fet que els ratolins sorgits del blat i de la roba interior no són ratolins petits, ni adults en miniatura o ratolins incomplets, sinó que són ratolins adults! L’aigua de la font més pura, col·locada en un recipient impregnat per l’aroma d’un ferment, es
floreix i engendra cucs. Lesolors que s’eleven des del fons dels pantans produeixen granotes, llimacs, sangoneres, herbes... Facin un forat en un maó, introdueixin-hi alfàbrega triturada, col·loquin un segon maó sobre el primer de manera que cobreixi totalment el forat, exposin els dos maons al sol i, al cap d’alguns dies, l’olor de l’alfàbrega, actuant com a ferment, transformarà [l’herba] en autèntics escorpins”.
JANBAPTIST VAN HELMONT, modificat de diverses fonts.

a.De què tracta aquest text? Creus que aquest científic estava equivocat? Si és així com li demostraries?
Aquest text es basa en la creença de que es podien crear animals adults del no res, simplement seguint uns passos per crear un ambient totalment antihigiènic. El científic estava equivocat ja que els animals no apareixien del no res sinó que jaexistien i simplement s’apropaven al blat (en el cas dels ratolins) s’el menjaven i es quedaven allà i aleshores quan el científic mirava el que veia era que no hi havia blat i si ratolins i per això es pensava que es produïa la transformació, però estava equivocat.
b.Quin científic va invalidar la teoria de la generació espontània? Indica quin mètode va fer servir per aconseguir-ho.
Francesco Redi.Ho va invalidar agafant dos pots amb materia orgànica i un el va tapar i l’altre no i al cap d’uns dies el pot que no tenia tapa estava ple de larves de mosca mentre el que tenia tapa estava intacte, això anulava per complet la idea sobre la generació espontània.
c. Per què Pasteur va bullir el brou de cultiu?
Perquè el calor atraigués als microbis que podien entrar pel coll de l’ampolla devidre.


4.Com era l’atmosfera primitiva? I quins components tenia?
Era una esfera reductora que estava formada per metà, amoníac, hidrogen i vapor d’aigua.
5.Que era el brou primitiu i quins components principals tenia?
El brou primitiu és la dissolució aquosa complexa formada per compostos orgànics i inorgànics present a la Terra abans de l'aparició dels primers éssers vius i d'on es va originarl'aparició de sistemes autopoètics, segons les tesis de diversos estudiosos sobre l'origen de la vida.
6.Què són els coacervats? Dibuixa’n un.
Són un agregat de molècules orgàniques produït abiòticament. No és capaç de mantenir l'homeòstasi però pot mantenir un ambient químic intern.

7. L’experiment d’Urey i Miller té una gran importància en la història de la biologia. Explica perquè.
Perquè En el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats CMC
  • Activitats
  • Activitats
  • Cmc
  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS