Activitats Historia espanya

Páginas: 4 (793 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
ACTIVITATS HISTÒRIA
Pàg 100
Quina incidència va tenir a Catalunya la desamortització dels béns eclesiàstics en relació amb la resta d’Espanya?
Catalunya va patir una desamortització entre el1855 i el 1868 de 228046 milions de rals, molt inferior en relació a la resta d’Espanya ja que l’amortització quasi supera els 5 milions de rals. Això va comportar que a Catalunya, les propietats quevan sortir al mercat no van ser tantes que les de la resta d’Espanya. Com a conseqüència el nombre de propietaris no va augmentar ja que les terres continuaven sent propietat de l’esglèsia.
Pàg 101Sintetitza què es pretenia amb la reforma agrària liberal, quines mesures es van prendre i quins van ser els resultats.
Com a objectiu principal el què es pretenia era consolidar la propietat privadadels béns i les terres, ja que d’aquesta manera s’aconseguia que els pagesos adquirissin les terres, les treballessin i que tinguessin una capacitat productiva. Tot i així el resultat no va serl’esperat.
La desamortització va tenir un impacte diferent a Catalunya. Explica’n les causes
Va tenir un impacte totalment diferent perquè la noblesa catalana estava afeblida degut a la crisi que havienpatit a conseqüència de la forta pujada de preus i la oposició dels pagesos.
Pàg 102
Explica quines regions l’estructura de la propietat era més desfavorable pel desenvolupament agrícola i per què.La zona que va ser més desfavorable va ser Galícia ja les condicions climàtiques van perjudicar molt. Sobretot pel fet de que no es disposa de millors tècniques per l’orografia.
Quin tipus depropietat o de contracte d’arrendament pagès era més favorable?
El tipus de propietat que va ser més favorable és la de “rabassa morta”. D’aquesta manera el pagès podia conrear la terra fins que dosterços d’aquesta havien mort. No els interessava als nobles ja que d’aquesta manera si es produïa més s’ho podien administrar ells (els pagesos).





Pàg 103
Com era la productivitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Espanya
  • Història De Espanya
  • historia economica de la espanya contemporanea
  • HISTORIA DE WATERPOLO A ESPANYA
  • Història de Espanya
  • HISTORIA ESPANYA
  • Historia espanya
  • Eleccions del 27 S Història d Espanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS