activitats d'història

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
16.-
comarca : Extensió de territori, més reduïda que una regió, a la qual donen una certa unitat les relacions de veïnatge entre els llocs que la formen, certes condicions naturals o fetshistòrics. 
competència: unció o conjunt de funcions públiques, la titularitat de les quals s’atribueix a un ens públic o a un dels seus òrgans.
Dret civil: conjunt de normes jurídiques i principis queregulen les relacions personals o patrimonials entre persones privades, tant físiques com jurídiques, de caràcter privat i públic, o inclús entre les últimes, sempre que actuen desproveïdes d'imperium.Escola normal: institució educativa encarregada de la formació de professors ja sigui per a l'educació bàsica o secundària. El seu propòsit és establir les normes d'ensenyança, d'aquí el seu nom.
Estatcatalà: partit polític independentista i de combat nacionalista de Catalunya.
Estat d’exepció: concepte en la teoria jurídica de Carl Schmitt similar a un estat d'emergència, però en la que sesuspèn l'estat de dret en el nom del bé públic
Front Català d’Ordre:  coalició electoral formada per les forces polítiques catalanes de dreta que, sota l'hegemonia centrista de Lliga Catalana, vapresentar-se a les eleccions legislatives del 16 de febrer de 1936, on fou derrotada pel Front d'Esquerres de Catalunya.
Institut Agrícola Català de Sant Isidre: associació agrària més antiga de Catalunya iuna de les més antigues d'Europa. És una entitat civil amb criteri propi i independent, especialment representativa a l'espai agrari català.
LLei de contractes de conreu:  llei elaborada l'abril de1934 [1]pel govern de Lluís Companys que tenia com a finalitat bàsica substituir l'antic contracte de rabassa morta a fi de protegir els camperols.
POUM: va ser un partit marxista d'àmbit del'Estat espanyol, amb presència majoritària a Catalunya i València, fundat en 1935. Auto definit com amarxista revolucionari va elaborar una actuació i un pensament revolucionari propi i autònom, en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Activitats
  • Activitats
  • Activitats nadal
  • Activitats Onkalo
  • Activitats Dirigides
  • Catala Activitats
  • Activitats Restauració
  • activitats cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS