actores del cine mudo

Páginas: 7 (1615 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015

Sir Charles Spencer Chaplin:
Sir Charles Spencer Chaplin, més conegut com Charles Chaplin o Charlot, va néixer a Londres (Regne Unit), el 16 d'Abril del 1.889 i va morir a Califòrnia el 25 de Desembre de 1.977.
Era fill de Charles Chaplin i Hannah Harriett Hill. El pare era un actor de teatre mediocre, i la seva mare, cantant. El matrimoni es va separar quan es va descobrir que Hannah haviaenganyat al seu marit amb un altre cantant del Music Hall, Leo Dryden, amb el qual va tenir un fill, anomenat Wheeler Dryden, fet que no es va descobrir fins molts anys després. La separació va tenir lloc un any després del naixement de Charlot. El pare va intentar mantenir els seus fills, tant a Charlot com el seu germà petit Sidney, de quatre anys, juntament amb la seva companya de pis. L'intentva fracassar i els dos nens van ver d'anar a viure amb la seva mare.
El seu pare va morir quan Charlie tenia 12 anys, i la seva mare, que patia trastorns mentals, va ser hospitalitzada en una institució a Croydon. Va passar els darrers anys de la seva vida a Califòrnia, on va morir el 1.977.









Films de Charles Chaplin:
·The Circus (1.928): Charlot es troba vagant en una fira,on és confós per un lladre i és perseguit per la policia. Fugint de l'oficial entra en un circ i sense adonar-se'n es converteix en l'estrella de la funció.
·The Great Dictator (1.940): Al final de la Primera Guerra Mundial, un soldat de l'exèrcit de Tomania, per salvar la vida de l'oficial Schultz en el seu avió, pateix un accident i perd la memòria, i roman en un hospital durant anys. Quan,encara amnèsic, escapa de l'hospital, torna a la seva ciutat, on obre de nou la seva antiga barberia situada al gueto. Els temps han canviat. El país és governat pel dictador Astolfo Hynkel, i existeix una brutal persecució contra els jueus.
·A king in New York (1.957): A causa d'una revolució al seu país, el rei Igor Shahdov arriba a Nova York gairebé sense diners, amb les seves coses de valorrobades pel seu propi primer ministre. Tracta de contactar amb la Comissió d'Energia Atòmica per transmetre'ls les seves idees sobre com utilitzar aquest tipus d'energia. En un sopar revela que té una certa experiència en el teatre. Se li proposa fer intervencions a la televisió i la idea no li agrada, però accepta fer-ne algunes per obtenir diners.
·A Countess from Hong Kong (1.967): Ogden Mears ésun ambaixador americà que descobreix, amagada a la seva cabina de vaixell, una comtessa russa. Vol anar als Estats Units. Mears s'enamorarà, però la seva dona l'espera a Hawai.










Harold Clayton Lloyd:
Harold Clayton Lloyd va néixer a Burchard (Nebraska) el dia 20 d'Abril del 1.893 i va morir a Beverly Hills (Califòrnia) el 8 de Març del 1.971. Va ser un actor i productor depel·lícules estatunidenc, va ser especialment famós per les seves comèdies durant el període del Cinema Mut. Junt amb Charles Chaplin i Buster Keaton va estar entre els actors més populars del seu temps, ja que va fer prop de 200 pel·lícules tant mudes com parlades entre els anys de 1.914 a 1.947.
Les seves pel·lícules eren molt famoses, ja hi havia efectes especials i escenes d'habilitat físicaper les quals se'l recorda encara actualment.
Els seus pares eren gal·lesos. Els seus pares es van divorciar quan ell encara era petit i va decidir viure amb el seu pare. Es van traslladar a Omaha, on Harold va tenir la seva primera experiència en el món del teatre en una companyia local a partir de 1.912 a San Diego, Califòrnia. Allà Harold va treballar actuant a la companyia cinematogràfica deThomas Edisoni i després, entre 1.915 i 1.919, amb la companyia de Hal Roach.
En les seves primeres pel·lícules Lloyd imitava frenèticament a Chaplin, i va ser a partir de 1.921, quan va començar a fer llargmetratges.








Films de Harold Lloyd:
· A Sailor-Made Man (1.921): El nen (Lloyd) és un jove inactiu que hereu 20.000.000 de dòlars. Quan el veu la noia (Mildred Davis),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actores Del Cine Mudo
  • Cine mudo
  • cine mudo
  • CINE MUDO
  • Cine mudo
  • El cine mudo
  • Cine Mudo
  • cine mudo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS