Actualització Plató

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2014
AQUEST: Plató va escriure el mite de la caverna, el qual es pot relacionar amb els mitjans de comunicació d'avui en dia.
En l'actualitat, la societat està manipulada per els mitjans decomunicació. Aquesta està relacionada amb els presoners encadenats del mite, que sols poden veure allò que els és mostrat. D'alguna manera es pot relacionar amb els mitjans de comunicació, ja que sols mostren elque els convé. La societat està controlada, ja que es creuen tot el que la televissió, la ràdio o internet els mostra.
Per exemple, en un anunci d'una marca d'aliment es diu que és una companyia defiar i té molt bona qualitat, i és ahí quan estan manipulant per a que es compre eixa marca i no altra. Aleshores la societat es deixa influir i viu en la ignorància, llavors necessita veure lavertadera realitat i no el que se'ls mostra.
Els mitjans de comunicació, per altra banda, també influixen en la nova societat, ja que des de menuts estem acostumats a tindre maquinetes, veure la televissióo estar cara l'ordinador. Des de que naixem estem lligats a aquests, igual que els presoners que naixen en la cova i sols saben aquell tipus de “vida”. El mateix passa en l'actualitat, els xiquets ola gent jove no veiem vida més enllà dels aparells electrònics, no sabem el que és anar en bici, volar el catxirulo, o fins i tot, jugar amb joguets. Si se'ns llevara tots els aparells no sabriem quefer, i es així, com descobririem que hi ha vida més enllà de la tecnologia. A través del raonament és com aconseguiriem distingir entre lo vertader i el que creiem vertader.



Heràclit d'Efes vamorir quasi 60 anys abans de que nasquera Plató, el qual va conèixer la seua filosofia gràcies a Cràtil, deixeble d'Heràclit.
Aquest va ser el filòsof que va afirmar que la realitat és una realitatcanviant, per a ell la realitat està en permanent situació de canvi. Tot canvia, res no roman. L'univers per a Heràclit és una permanent i eterna lluita de contraris, cada cosa està destinada a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Plata
  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas
  • plater

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS