Adam Smith

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
E.A. WRIGLEY, Dos tipus de capitalisme, dos tipus de creixement.

Adam Smith en la seva obra Investigació sobre la naturalesa i les causes de la riquesa de les nacions exposa la teoria que diu quea partir d’una divisió adequada del treball es pot obtenir un gran augment de productivitat per càpita mitjançant l’exemple de la paràbola dels fabricants d’agulles. Aquesta teoria es podia aplicar atotes les manufactures però en un menor grau a l’agricultura.
-L’increment de capital i la divisió del treball
Com ja s’ha dit, la divisió correcte del treball augmenta la productivitat per càpitaAquesta divisió comporta que cada home depèn del que produeixin els altres, ja que han treballat anteriorment amb els productes que ell treballarà. Cada un dels homesque treballen una part d’aquesta divisió, són especialistes d’aquesta.
Aquesta divisió de treball no es pot dur a terme sense una anterior acumulació de capital. En els països amb més capitalacumulat, a més a més d’un augment de productivitat, un mateix volum d’activitat produeix més producció.
-Els economistes clàssics i les perspectives del salari real
Adam Smith a Riquesa de les nacionsdóna una gran importància a la relació entre la productivitat i la població (salut econòmica). Tot i això i el fet que la divisió del treball augmenta la producció, creia que una millora prolongada delssalaris reals dels treballadors era impossible.mentre està en creixement l’obrer pobre és feliç però un cop ha assolit el màxim de riqueses, la seva situació és dura.

Malthus (un dels deixebles d’Adam Smith) vaargumentar que els salaris alts tenien com a conseqüència un augment demogràfic (fomentaven els matrimonis joves).

Si es podia el creixement econòmic general i l’expansió de la producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adam Smith
  • Adam Smith
  • Adam Smith
  • Adam Smith
  • ADAM SMITH
  • Adam smith
  • Adam Smith
  • Adam Smith

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS