adasdas

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Sergio García
Adequació i verificació pragmàtiques
La veritat és una propietat d’algunes de les nostres idees. Significa adequació amb la realitat, de la mateixa manera que falsedat significainadequació amb la realitat. Tant el pragmatisme com l’ intel·lectualisme accepten aquesta definició, i discuteixen només quan sorgeix la qüestió de què ha d’entendre’s pels termes “adequació” i“realitat”.
Etiqueta: Definició veritat
El pragmatisme, d’altra banda, fa la seva pregunta usual. Admesa com a certa una idea o creença, quina diferencia concreta se’n deduirà per a la vida real d’unindividu? Com es realitzarà la veritat? Quines experiències serán diferents de les que s’obtindrien si aquestes creences fossin falses? En resum, quin es, en termes d’experiència, el valor efectiu de laveritat?
Etiqueta: Qüestions
En el moment que el pragmatisme pregunta aquesta qüestió comprèn la resposta: idees certes són les que podem assimilar, fer vàlides, corroborar i verificar, idees falses sónles que no. Aquesta és la diferencia pràctica que suposa per a nosaltres tenir idees certes, aquest és, per tant el significat de la veritat.
Etiqueta: Definició
Però, quin és el significatpragmàtic de les paraules “verificació” i “validació”? Insistim altra vegada que signifiquen determinades conseqüències practiques de la idea verificada i validada.
Etiqueta: Conclusió



1-Quina relaciós’estableix en el text entre la “veritat” i la “vida” real de les persones?
Que en la vida de les persones la veritat es el que s’adequa més amb la seva realitat.
2-Quan es pot dir, segons elpragmatisme, que una idea es certa?
Quan les idees les podem assimilar, fer vàlides, corroborar i verificar.
3-Trobes alguna semblança entre les afirmacions que apareixen en el text i el que de maneracomuna s’entén per “pragmatic”? Quina?
Si, quan diu “la verificació i la validació signifiquen determinades conseqüències practiques de la idea verificada i validada”, aixó es una afirmació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adasdad
  • adasda
  • adasd
  • Adasdas
  • Adasdas
  • adasdas
  • Adasd
  • <adasdas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS