addiccio

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
INTRODUCCIÓ: QUÈ ÉS UNA ADDICCIÓ?

Segons la Organització Mundial de la Salut una addicció es una malaltia física i psicoemocional. En un sentit més tradicional és el que nosaltres podem descriurecom:
Una addicció és la dependència d’una substància, activitat o relació, això es denomina estat de dependència. Generalment està representada pels desitjos, pensaments i comportaments d’unapersona, les quals actuen directament sobre la vida del addicte i afecten negativament al seu estat de salut tan física, social i emocionalment.
En la actualitat s’accepta com addicció qualsevolactivitat que la persona no pugui controlar per si mateixa i que aquesta porti conductes compulsives i que perjudiquen la seva vida i el seu entorn familiar i social.
ELS JOVES I LES DROGUES
Una de lesaddiccions més comunes entre la joventut són les drogues. Les principals causes per les quals els joves cauen en elles són: els problemes familiars, les influències socials, els problemes emocionals i lacuriositat.
PROBLEMES FAMILIARS
Moltes vegades les addiccions a les drogues sorgeixen per problemes dins de la família (incomprensió, falta de comunicació, maltractaments familiar, rebuig...).Quan els joves viuen una etapa de crisi, el que fan es tractar d’evadir-se dels problemes i busquen formes fàcils d’oblidar, com per exemple les drogues i l’alcohol.
Cauen en un error en tractar desolucionar els conflictes mitjançant les drogues, creient que només ingeriran un cop la substància, però en realitat es genera el costum o l'addicció. Això fa que els problemes familiars augmentin, jaque la droga consumida és més forta. De vegades els adolescents en no voler o poder deixar-la opten per abandonar la llar, convertint-se en nens del carrer, en la que s'exposen a riscos de granmagnitud com contraure malalties, ser colpejats, suportar abusos, explotació, fam...
INFLUÈNCIES SOCIALS
També recorren a les drogues quan es presenten problemes en el seu voltant. Per exemple: Al no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ADDICCIÓ TECNOLÒGICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS