Additius

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014
2.4.Additius alimentaris
Els additius alimentaris són substàncies que s’afegeixen a les begudes i als aliments per millorar les seves característiques, perquès es puguin conservar o per que tinguinmés propietats. Els additius poden ser sintètics i aleshores s’hi afegeixen en poques quantitats o naturals.
Els additius no es consideren perillosos a no ser que s’ingereixin moltes quantitats enpoc temps. Hi ha un índex per mesurar la perillositat dels additius, es diu ANADA, ingesta diària admissible, és la quantitat aproximada d’un additiu alimentari, expressada amb relació amb el pescorporal, que es pot ingerir diàriament, durant tota la vida.
A Europa hi ha una llista dels additius que poden ser utilitzats i que són legals. El Comitè Científic o l’Autoritat Europea de SeguretatAlimentària ha d’avaluar si la substància additiva és segura per la salut o no.
Segons la funció que fan els aliments, hi ha diversos tipus d’additius, els principals són els següents:-Colorants: és una substància capaç de tenyir les fibres vegetals i animals. S’utilitza per recuperar el color original de l’alimentque s’ha perdut durant el procés d’elaboració.
-Conservants: és qualsevol substància afegida a un aliment per detenir la creació de bacteris per la presència de microorganismes, això permet que elsaliments durin més.
-Antioxidants: Un antioxidant és una molècula capaç d'alentir o prevenir l'oxidació d'altres molècules. L'oxidació és una reacció química en què es realitza una transferènciad'electrons d'una substància a un agent oxidant.
-Estabilitzadors: S’utilitzen per mantenir l’aspecte i la textura d’aliments com ara gelats, batuts,etc.
-Edulcorants: Són substàncies que proporcionenun gust dolç als aliment.
-Potenciadors del gust: Augmenten el gust dels aliments.
Àcid cítric
L’àcid cítric (E-330) és un àcid orgànic i un conservant natural molt utilitzat d’aliments. També es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Additius i minerals. Biologia
  • Additius alimentaris
  • Informe sobre l’aplicació de la Normativa d’Etiquetatge i us dels Additius i sobre el Format d’Envasament...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS