ADICCIO A LES DROGUES

Páginas: 6 (1419 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2015
ADICCIÓ A LES DROGUES
- Introducció
Què és una adicció? Perquè som adictes? Tipus d’adiccions:
Què son les drogues? Quines són les més consumides?
Motius per la qual es fan adictes? Edat? Societat?
Quant més gran ets, t’afecta menys? A partir de quan?
Les diferents drogues més consumides i factors que poden provocar l’adicció:
A partir de quan es considera una adicció?
Quines sortides hiha per sortir? Fundacions? Hospitals?
Un cop deixes de ser addicte, si ho tornes a proves recaus?
Enquestes a l’escola: consumeixes?, com vas començar? Freqüència?
Entrevistes: rocio, Pedro Garcia Aguado + Sonia cervantes, Francisco (aula oberta), juanjo gil, alex florensa (http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/alex-florensa-enfermedad-vicio-uno-lleva-ahi-adentro-1186755)
Tipus deconsum

- Bibliografia
- Conclusions

Hipotèsis: Que ens fa començar a ser adictes
El perquè de la gent

https://www.aciprensa.com/drogas/index.html

INTRODUCCIÓ

El meu treball de recerca tracta sobre les addiccions a les drogues. En un primer moment em va costar trobar el tema del qual volia fer el meu treball perquè hi havien un parell de temes que em cridaven força l’atenció.Finalment, vaig decidir-me per les addiccions.
El detonant de la meva decisió va ser una conferència, sobre la fundació d’un grup d’exdrogadictes, a la qual em va convidar la meva tieta. Arrel d’aquesta conferència em vaig fer la reflexió de com una substància podia provocar un gir de 180° en la vida d’una persona. Em va sorprendre com a una persona li pot canviar la vida, una vida que podria serperfectament la meva, i que en un moment inesperat aquesta faci un tomb i quedi afectada per sempre.
Per aquests motius vaig començar la meva recerca sobre les addiccions a les drogues, vaig estar consultant informació i vaig començar a perfilar el treball. A partir d’aqui van anar apareixent el objectius que em volia proposar. Aquests objectius són els de saber què és exactament una addicció i apartir de quin moment una persona es pot considerar addicta a alguna cosa. És a dir, on es troba el límit o la franja que separa un consum sense dependència amb l’addicció? També, m’he plantejat saber quines són les possibles causes de caure en la dependència a una droga, de la mateixa manera que m’agradaria saber quines conseqüències tenen cada tipus de droga i si varien en funció de lescaracterístiques físiques o psíquiques de les persones. D’altra banda, vull analitzar de manera qualitativa i quantitativa a un seguit de persones amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys per saber, entre d’altres coses, el motiu del seu possible consum i l’evolució en quant al coneixement sobre diferents aspectes de les drogues.
QUÈ ÉS UNA ADICCIÓ?
Utilitzem el terme addicció perdescriure una obsessió, una inclinació, una dependència sigui física o psicològica excessiva. És molt complicat saber quan una substància deixa de passar de ser un ús circunstancial a ser una dependència. Per poder respondre a aquesta pregunta de resposta personal, vaig preguntar a un exdrogdicte, Juanjo Gil, que un cop recuperat va estudiar sobre el tema i em va contestar: “Comences a seraddicte quan passa de ser un ús circunstancial i comença a ser una dependencia”. Amb aquesta resposta, podem evaluar personalment quan una substància passa a ser una addicció.
Podem trobar-hi molts exemples d’adiccions, com als videojocs, al joc, a la pornografia, al menjar o a les drogues. Seguint la resposta de Juanjo Gil, en tots els tipus d’addiccions sabrem el moment que passa a ser unadependència. Quan ens parlen d’addiccions, o bé només pensem amb la drogodependència, o podem pensar amb moltes altres addiccions com podria ser la de pendre’s un cafè al dia.
És complicat saber quan aquella addicció a part de que sigui dolenta la persona a vegades no es dona compte del que li aporta aquella addicció, per això trobem diferents símptomes característics de les addiccions:

Deteriorament de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas De La Adicci N De Las Drogas
  • La adicci n al internet se denomina como una adicci n sin drogas
  • Adicci N A Las Drogas
  • ADICCI N A LAS DROGAS 2
  • Neurobiolog A De La Adicci N A Las Drogas De Abuso
  • Adicci
  • Adiccio N
  • adiccioes en los jovenes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS