Administraacion

Páginas: 15 (3560 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2013







Angel Fernández
Oscar Segura
Josep Bigorra

Maig 2012

Administració i Polítiques Públiques

Ciència Política i Gestió Pública
Universitat Autònoma de Barcelona



ÍNDEX

0.- Introducció
1.- Definició i objectius
2.- Historia i fases dels serveis públics i prestacions socials
3.- Els serveis públics a Espanya fins l’actualitat
4.- Les polítiques publiques enl’Estat del Benestar
5.- El paper de la Unió Europea en la Política Social
6.- Bibliografia



0.- Introducció
Aquest treball titulat “Els serveis públics i les prestacions socials” està orientat amb els apunts de les classes d’administació i polítiques públiques i sobretot basat en “Las dinámicas de cambio en las políticas sociales, España en perspectiva comparada” capítol 2 de R.Gallego,R.Gomà i J.Subirats de l’Institut de Govern de Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma.

1.- Definició i objectius
Podem definir com a servei públic com el conjunt de prestacions reservades de cada estat, en l’àmbit de les administracions públiques amb la finalitat d’ajudar aquelles persones que ho necessitin.
Aquests serveis poden complir una funció econòmica o social ( o les dues).Els serveis poden ser prestats directament per l’administració pública o de manera indirecta per mitjà d’empreses públiques o privades.
Tot servei públic ha de passar necessariament per un procés administratiu que consta de 5 fases: Planificació, coordinació, direcció, control, avaluació.
A més aquest ha de funcionar de manera regular, i no pot tenir fins lucratius.


Aquests serveis públicstenen un conjunt d’objectius:
La millora de situacions de desigualtat: Es proposa eliminar les desigualtats entre els diferents col·lectius de la societat per fer-ho implementa mesures econòmiques com beques per accés a l’educació, subsidis…
Igualtat d’oportunitats per a totes les persones: Es vol assegurar que totes les persones tinguin el mateix dret per a gaudir de l’educació, la sanitat,etc. Sigui quina sigui la seva nacionalitat, sexe o edat.
Progrés social de les persones: Tracten de que les persones augmentin de manera progressiva el seu nivell de vida, es busca el màxim benefici del ciutadà.
Mantenir el concepte d’estat del benestar a l’Estat Espanyol.







2.- Historia i fases dels serveis públics i prestacions socials
2.1 Antecedents
A l’Europa Occidental jaexistien diferents polítiques de caràcter social. Aquestes es van desenvolupar a països com Anglaterra, França i Alemanya durant el Segle XIX.
A Anglaterra es parlava sobre una “assistència social” o pública que estava sota les anomenades “poor-laws” (una espècie de llei de pobres).
A França durant el període transcorregut entre 1852 i 1870, s’hi va implantar un terme “d’Estat de Providència”per part dels republicans que tenia moltes semblances a un Estat Social, deixant al marge la filosofia individualista de mesures com la llei que prohibia els sindicats.
A Alemanya, durant el Segon Reich (1871) els universitaris socialistes van desenvolupar el terme Wohlfahrtsstaat, per referir-se al sistema dissenyat per les politiques de Bismark en matèria social.

2.2 Fases
L’estat delbenestar s’implementa a l’Europa occidental estructurat en fases diferents, influenciades per diversos esdeveniments.
Principis i implementació de l’Estat de Benestar Keynesià (1945-1960)
L’estat de benestar entès per Keynes va començar a arrelar a partir del 1945. Aquest es dissenya i posa en practica una estructura per desenvolupar diverses polítiques socials:
1. L’agenda social, ons’estableixen les pensions, l’estructura d’una sanitat i educació publica i gratuïta, l’ocupació, l’habitatge social i preocupació pels nuclis familiars.
2. S’introdueixen un conjunt de variables que afavoreixen el desplegament d’aquestes politiques.
3. S’intenten aconseguir uns objectius estratègics limitats com són l’alta ocupació dels homes, d’una forma estable.
4. Un model d’administració social...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • administraacion
  • Administraación "empresa de publicidad"
  • Administraacion De Cuentas Por Cobrar
  • trab administraacion
  • Administraacion de recursos humanos
  • Aplicacion de un proyecto en la administraacion de proyectos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS