Administracio Empresas

Páginas: 8 (1772 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
VÍCTOR JAÉN HERNÁNDEZ – 2n C

Qüestionari de Plató: La República
1. Fes un breu resum del contingut del llibre II de La República.

El llibre II de la República de Plató ens presenta un diàleg entre Sòcrates, Glaucó i Adimant.
Tracta sobre la recerca i definició dels conceptes de justícia i d’injustícia.
Plató utilitzarà a Sòcrates per explicar-ho tot i ho farà amb la creació d’unaciutat “ideal” que se suposa que ens permetrà trobar de forma més senzilla els dos conceptes esmentats abans.
Establirà que la ciutat serà construïda a partir de les necessitats que seran cobertes a través del treball dels homes. Això derivarà en la creació de diversos oficis, però la premissa principal de Plató es que una persona només pot desenvolupar un so, ofici, aquell per al qual ha nascut iestà determinat per la part de l’ànima que el domini, fet que s’explicarà en preguntes del qüestionari posteriors.
Com es deia, les professions amb les quals naixeria al ciutat serien els comerciants,mercaders i obrers, oficis que conformarien la classe més baixa en la societat jeràrquica de la polis “ideal” de Plató.
Posteriorment, n’afegiran els guerrers i guardians, que formarien la classemitjà de la polis, i serien els encarregats de defensar la polis contra polis enemigues o defensar els propis ciutadans. Tanmateix, decideixen que per trobar el veritable significat de justícia a la ciutat, aquesta ha de ser insana i plena de coses innecessàries, coma conseqüència d’això, esdevindria la guerra i llavors, els guerrers, persones en les quals domina la força però han de ser amables ambels ciutadans i ferotges amb els enemics, hauran de defensar i vetllar per l’ordre de la polis.
I finalment, afegiran els governants, persones que dirigiran la ciutat per obligació moral, i seran els encarregats d’educar als ciutadans i dirigiran la ciutat amb la raó i la justícia i tindran com a virtuts la saviesa,prudència i la justícia.

2. Digues quines virtuts explica Plató que ha detenir la ciutat al llibre IV de La
Sòcrates considerarà que una ciutat perfecte serà aquella que presenti uns fonaments i unes bases ben sòlides i assentades. Una polis ben fundada ja és en ella mateixa sàvia,coratjosa,temperada i justa. Ell, anunciarà que el rimer valor evident en aquesta ciutat ideal és la saviesa, la qual l’identificarà amb el seny i és concep com un saber essencial propi delsmagistrats i els governants, els Filòsofs-Reis, ja que aquestes hauran de governar per obligació moral degut que són la minoria que posseeix aquesta virtut. Tanmateix, definirà la saviesa com el saber deliberar bé i com una manifestació de la totalitat d’aquesta polis, fet que farà que no pugui tractar-se d’una deliberació parcial, sinó, general o universal.

Posteriorment, es discutirà sobreon és localitzarà i com es definirà correctament el coratge, i els interlocutors, defensaran que la ciutat serà coratjosa en una part en si mateixa. El coratge serà quelcom una conservació que farà possible el manteniment de l’educació que ens imposarà el nostre sistema jeràrquic i que farà possible que tot allò essencial sigui així sempre i és mantingui constant.
Una tercera virtut és latemprança, que fa possible l’autocontroli és pot relacionar amb l’harmonia i concòrdia. Ja que la ciutat és plena de passions i desitjos, només una minoria tindrà els sentiments tan simples i regularitzats,controlats pel seny i una opinió correcta. Així, la ciutat hauria de tindre temprança i ser la seva pròpia mestressa.
Per concloure,afirmarà que tot aquest sistema moral necessitarà una determinadaforma de justícia, on tornarà a defensar l’ innatisme, afegint que tothom ha de fer allò que li e spropi i la tasca relacionada amb una de les tres partes de l’ànima amb la qual és relacioni, per tal de proporcionar-li més facilitat i aptitud.

3. Localitza al text del llibre IV els fragments on Plató diferencia les tres parts de l'ànima i digues l'explicació que en fa.
Al llibre IV,Plató...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Administracio De Empresas
  • Administracio De Empresas
  • administracio de empresas
  • Administracio De Empresas
  • ADMINISTRACI N DE EMPRESAS
  • Administraci n de Empresas
  • La Administraci N De Empresas
  • ADMINISTRACI N DE EMPRESAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS