Administración Y Direccion De Empresas

Páginas: 2 (268 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
Catalunya caixa sorgeix de la fusió de tres caixes catalanes en uns moments de depressió generalitzada en la economia. En l’entorn financer les pèrdues econòmiques i ladevaluació dels actius (com son els bens immobles) desencadenen aquest processos de fusió i adquisició, on els grups financers s’uneixen per compartir i superar lesseves debilitats respectives.
La fórmula de sobreviure en aquest entorn es doncs l’ augment de la dimensió de les empreses ,que d’aquesta manera acostumen a ser mésrendibles, donant com a resultat la concentració del capital .
Aquesta circumstància fa que es transformi progressivament el capitalisme concurrència, amb predomini de lacompetència entre empreses mitjanes i petites, en un capitalisme monopolista.

A més el creixement del capital necessita de la reproducció de les condicionsgenerals de funcionament de la societat. En el cas que ens ocupa aquestes condicions ens les garanteix el mateix Estat, que es el que crea les regles del lloc i imposa lesnormes que s’ha de seguir per fer possible la acumulació del capital. El mateix Estat inclús es el que a través de la seva normativa financera dona l’opció de finançamentper part del Estat (FROB) a aquestes entitats per que puguin complir la normativa.

La venda d’actius immobiliaris per sota del preu d’adquisició ens indica el procésde superacumulació que s’havia donat i la posterior superproducció de vivendes ,impossibles de absorbir per unes rendes que no creixien al mateix ritme que els preus queel valor d’aquestes mercaderies. Aquest greu desequilibri entre oferta i demanda solvent es el que marca el final del últim gran cicle de creixement de la economia
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Administración y Dirección de Empresas
  • administracion y direccion de empresas
  • Administración y dirección de empresas
  • administracion y direccion de empresas
  • Administración y dirección de empresas
  • Apuntes De Direccion. Administracion De Empresas
  • direccion y administracion de empresas
  • Administración Y Dirección De Empresas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS