adolescencia

Páginas: 5 (1087 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013
1- DEFINICIÓ.


Es pot definir l’aeròbic com l’exercici físic aeròbic dirigit, que es pràctica en grup i amb acompanyament musical i que es desenvolupa i organitza per millorar i mantenir la condició física orientada cap a la salut. És a dir, cap al benestar físic, psíquic i social.




2.- AERÒBIC I QUALITATS FÍSIQUES BÀSIQUES.

Donem per suposat que la principal qualitat física quedesenvolupa l’aeròbic és la resistència aeròbica. En tot cas aquesta no és la única qualitat física que desenvolupa per què hi han altres qualitats físiques es desenvolupen mitjançant la pràctica de l’aeròbic:

Capacitats condicionals( força, resistència, flexibilitat, velocitat)
Capacitats coordinatives
Capacitats rítmicoexpressives

Beneficis per la salut:
Durant la sessió d'aeròbic, elcos realitza un esforç físic que accelera els processos metabòlics i augmentar el subministrament d'oxigen.

D'aquesta manera:
- Treballem la tensió muscular, enfortiment dels músculs
- Millorem els reflexos i la coordinació.
- Augmentem la resposta cardíaca.
- Cremem greixos

3.- ASPECTES TÈCNICS

Atès que un dels objectius principals de l’aeròbic és millorar la condiciófísica general, el treball diari ha de seguir els principis fonamentals de l’entrenament. Com el seu nom indica, l’aeròbic ha de complir uns requisits necessaris per posar en marxa el metabolisme aeròbic de l’organisme, és a dir, s’ha de treballar en sessions de mitjana o llarga durada amb una intensitat d’entre 130 i 170 batecs/minut.

3.2-El material

Encara que per practicar aeròbic noméscal una roba còmoda i un aparell de
música, es poden utilitzar diferents materials per diversificar els exercicics,
incrementar-ne la intensitat i fer més amè el treball. Es poden utilitzar steps o bancs d’aeròbic, slides o cintes per relliscar, pesos de mà o cordes, gomes elàstiques, pilotes, màrfegues o matalassos.




3.1- Tipus d’exercicis.

Els estils musicals que utilitzal’aeròbic, com ja hem dit, són la música disco, techno i funky,o ritmes llatins . Dependrà de les modes i tendències del mercat.
L’ important és que es basin en una estructura musical que faciliti la composició de la coreografia de moviments: el compàs és de 4/4 i es diferencien frases musicals de 8 temps (beat) i sèries musicals de 4 frases, és a dir, 32 temps. El beat que comença la sèrie o bloc musicals’anomena MASTER BEAT

Segons la intensitat de treball que impliquen, s’estableix la distinció entre dos tipus d’exercicis:
- Exercicis de baix impacte, que es fan amb recozalment a terra: Step tap,
Marxes, Step Touch, Talons (leg curl), Genolls (knee lift), Patada (heel touch), Lunge lateral, V, Grape vine, Mambos, Twist. Caixa

- Exercicis d’alt impacte, en què hi ha una fase aèria (esfan saltant): Chasse, Jumping, Patada lateral o frontal, Kick ball change, Doble lunge con skip, Hop.



4- LA SESSIO D’AERÒBIC




Una sessió d’aeròbic ha de complir uns requisits bàsics per oferir un treball segur i efectiu:

- La primera part ha d’incloure exercicis d’escalfament, de baixa intensitat, que s’anirà incrementant al llarg de la sessió.

- La part principal, d’uns 25minuts, ha de basar-se en una intensitat de treball que no ha de superar els 170 batecs/minut, per garantir la utilització del metabolisme aeròbic. Els moviments seguiran una coreografia determinada.

- La sessió ha d’incloure, al final, exercicis d’estiraments musculars.


4.1- Modalitats d’aeròbic.

La pràctica de l’aeròbic s’ha anat diversificant segons l’època i el país. Les
modalitatsd’aeròbic més practicades són aquestes:
STEP: és una modalitat aeròbica de baix impacte, però d’alta intensitat, que es basa en moviments amb el suport d’un graó (step), al que es puja i es baixa al ritme de la música.
SLIDE TRAINING: és una modalitat de baix impacte que es basa en el lliscament i el desplaçament lateral de les cames damunt una cinta o slide.
POWER STEP MOVES: és una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescentes y adolescencia
  • Adolescentes Y Adolescencia
  • Adolescencia Y Adolescentes
  • Adolescencia
  • Adolescentes
  • Adolescencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS