adolescents segons Erikson

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
6) Explica les característiques de la personalitat dels tres adolescents segons Erikson: Identitat, Autoconcepte/Autoestima, Relacions familiars, Relacions amb els igual.
Tal i com potpassar en molt adolescents, en l’Àlex no se li veu clarament que la seva autoestima disminueixi, ja que veiem que l’Àlex és un noi molt segur de si mateix, que a l’hora de actuar no s’hopensa dos cops. Podríem dir que l’Àlex es troba al final de l’adolescència, quan l’autoestima està augmentant. Al igual que amb l’Àlex, amb la Laura tampoc no es veu clarament elconcepte d’autoestima i autoconcepte. En canvi amb la Gabi, veiem que passar de ser un noi més tímid i callat a un noi més obert, això tal i com diu Erikson pot estar donat per l’augment de laseguretat amb si mateix, és a dir l’autoestima i l’autoconcepte.
Tal i com diu Erikson, en l’Àlex es veu clarament que un cop arribat a l’adolescència segueix tenint conflictes amb elsseus pares, podem veure que es manté el continuo tal i com Erikson deia, tot i així no es veu tan clar amb la Laura i el Gabi, ja que ells dos mantenien una bona relació amb els seus paresabans de l’adolescència (o així semblava) i en canvi un cop arribat a l’adolescència els conflictes van començar a sortir. Aquet fet pot venir donat per la relació amb els iguals, ja quecom sabem en l’adolescència els amics són molt importants y tal i com podem veure els tres adolescents es passen molt d’estona junts. Aquet fet no te perquè implica que es facin pressióentre ells (ja que al llarg de la pel·lícula no s’observa gaire pressió per part del grup) sinó que els adolescent s’ajunten de manera que puguin i trobin a amics que es sentin is’assemblin a ells mateixos.
El que si que veiem clarament al llarg de la pel·lícula es com va augmentant i com es va creant el concepte de identitat en cada un dels tres adolescents.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolescents
  • ERIKSON
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS