Adolescents I Drogues

Páginas: 9 (2102 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
Drogues i Adolescència



























-INTRODUCCIO

Sovint quan es parla d’ adolescents s’ evidencia un conjunt d’ estereotips que són coneguts per tots, un d’ ells és la seva tendència a experimentar amb coses noves i a vegades perilloses com poden ser les addiccions i d’ entre elles una de les pitjors si no la pitjor es la drogodependència, en aquesttreball es contextualitzarà a l’ adolescent amb el seu entorn més proper en base al problema de les drogues, es parlarà de causes, motius i prevencions però no es farà menció al tractament d’ addictes ja que considero que a l’ edat que compren l’ adolescència es difícil arribar a ser un addicte, tot i que hi ha gent que ho pensa, encara que sigui el moment més propici per a que comenci a néixeraquesta addicció com es parlarà més endavant , considero que arriba a poder considerar-se com a tal majoritàriament a edats superiors degut a que el temps d’ exposició es major i per tant suficient per desenvolupar dependència, llavors es parlarà de que son les drogues, de la relació entre els adolescents i aquestes i de com prevenir-ne el consum.

-LES DROGUES

-Definició
La EnciclopediaCatalana diu:
droga
Cadascun dels principis actius presents en vegetals (alcaloide, oli essencial, saponina, substància purgant) o animals (castori, mesc, cantaridina), els quals, convenientment preparats i conservats, són emprats en terapèutica i experimentació
droga
Cadascuna de les substàncies que alteren l'estat d'ànim, la percepció i el coneixement i que sovint produeixen dependència [pic]droga
Qualsevol substància emprada com a ingredient en química, farmàcia o tintoreria
droga de síntesi [droga de disseny]
Estupefaent de síntesi de laboratori ingerit per via oral

La definició que ens interessa es la segona, que ens presenta la drogues com substancies que alteren les característiques pròpies de le persona i que sovint creen dependència.
-Tolerància
La tolerància es l’ efected’ adaptació a una substancia que fa que els seus efectes sobre l’ organisme siguin menors a causa del seu consum repetit i que en addictes crea la necessitat d’ augmentar la quantitat de substancia presa per a tenir les mateixes sensacions.

-Tipus de drogues
Com hem vist a la definició, hi ha més d’ una substancia considerada com a droga, de fet hi ha un nombre important i sovint se’ n troben denoves, es poden valorar com a més o menys dolentes segons els seus efectes(tolerància, dependència, efectes secundaris), vejam una mica per sobre les més corrents:

-Alcohol: Una de les més conegudes i legal, provoca canvis d’ humor, irritabilitat, agressivitat, desconfiança, deteriorament intel·lectual progressiu i una sèrie de problemes socials associats a aquests, la dependència que crea lafa molt perillosa.
-Amfetamines: Augmenta la eufòria de qui les pren, crea dependència física i psíquica moderades i es de tolerància ràpida.
-Drogues de disseny: l’ èxtasis: són drogues artificials fetes a laboratoris, proporcionen major empatia envers els altres i major receptivitat sensual, tenen diversos efectes secundaris negatius per l’ organisme a curt i a llarg termini i no es potafirmar que fomentin l’ addicció.
-Barbitúrics: es tracta de substancies anestèsiques que provoquen una gran addicció física i un trastorn d’ abstinència accentuat.
-Cànnabis: aquesta es un altre de les més conegudes, provoca eufòria, canvis perceptius significatius i disminució de la memòria immediata, en grup potencia les rialles espontànies, es destacable que en aquest cas la dependència espsíquica i bastant alta, te poca tolerància y no causa síndrome d’ abstinència. Els seus efectes secundaris es donen si s’ abusa molt i els mes importants son discapacitats atencionals i memorístiques. El cànnabis es com una via de pas de les drogues legals a les il·legals ja que el seu consum esta molt estès.
Cocaïna: es molt semblant a les amfetamines, a diferencia de que aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Narco y drogas i
  • CAPITULO I Las Drogas
  • Mito I Drogas
  • Adolescents i xarxes socials
  • Adolescents
  • I-Doser: Drogas Por Tus Canales Auditivos.
  • Adolescents i dificultats socials a l escola
  • drogues i cervell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS