Adre a desconeguda

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 2 de junio de 2015
Adreça desconeguda

Autora: Kathrine Kressmann Taylor
Editorial: RBA

Adreça desconeguda va publicar-se per primera vegada el 1938, i en poc temps, va ser considerada una obra mestra. El New YorkTimes Book Review va afirmar el 1939: "Aquesta història és absolutament perfecta. És la denúncia més rotunda del nazisme que ha aparegut mai."

Resum:
Max i Martin són dos marxants d'art als anys 30.Max és un jueu que viu a San Francisco i Martin torna al seu Berlín original. El lector llegirà la seva història en forma d'una correspondència succinta, colpidora i terriblement realista. Martinexplicarà a Max les seves esperances en una nova Alemanya, que s'hauria d'aixecar de les cendres de la 1ª Guerra Mundial, cada cop més proper a la ideologia nazi. Max d'entrada s'anima amb l'esperança deque el seu país d'origen prosperi, però poc a poc va tenint notícies de la discriminació que pateixen els jueus.
Quan la seva germana Griselle desapareix, Max torna a escriure en Martin, qui liexplica que ella va demanar-li ajuda, però que no podia allotjar-la degut als problemes que li suposaria. Igualment Martin li demana que no li escrigui més, ja que les cartes podrien comprometre'l. Però ésllavors quan tot passa massa de pressa, i la venjança i el radicalisme cauen sobre els dos.

Biografia:
Kressmann Taylor va nèixer a Portland, Estats Unitsal 1903 i va morir al 1996 la dona que vasacsejar els Estats Units. El seu pare, Charles agost Kressmann, fou un banquer i primera generació nord-americà, nascut a Chicago el 1870, només uns dies després de la seva família alsaciana vaarribar als Estats Units. Un nen precoç, Kathrine va guanyar el primer premi de literatura a l'edat d'onze. Es va graduar a l'escola secundària a l'edat de disset anys i a la Universitat d'Oregon a lavint-iu (amb doble llicenciatura en literatura anglesa i Periodisme), es va traslladar a San Francisco, on va treballar com una publicitat copiadora, al seu temps lliure que va escriure ficció i poesia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adre
  • adre
  • Adre
  • adre
  • DROGAS ADRE
  • Conchatum, Adre
  • adre
  • adre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS