adsdasd

Páginas: 5 (1127 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
EL CAFÈ DE LA MARINA
Josep Mª de Sagarra








ADRIÀ LORCA
ARTS ESCÈNIQUES
EL CAFÈ DE LA MARINA
ESPAI ESCÈNIC (COMPOSICIÓ, ELEMENTS ESCENOGRÀFICS…)
La primera escena de l’obra presenta l’ambient del poble, la vida quotidiana dels pescadors, les relacions entre els protagonistes, etc. A l’escenari hi ha els personatges següents: Rafel, Baldiri, Gallaret, Antonet i Moreno,jugant a cartes en una taules; el Rufí, sol en una altra taula; en Libori darrere del taulell, i la Salvadora parlant amb en Libori i amb els de les taules.
Primer de tot, cal destacar que en l’obra només hi havia Libori, Caterina, Claudi i Messieur Bernat. Entre aquests personatges es van representar les escenes importants de l’obra. La primera escena no es correspon amb l’anomenadaanteriorment sinó que es correspon a la última part de l’escena VIII de la novel•la on Caterina parla amb Rosa, Gracieta i Maria.
1) CROQUIS DE L’ESCENARI I POSICIÓ DELS PERSONATGES









1.1) Ambientació cronològica: època reflectida

El Cafè de la Marina ens parla de la pobresa i de la supervivència, del món dels pescadors catalans de principi del segle XX.

1.2) Ambientació espacial:lloc i ambient triat per al desenvolupament de l’acció:

El Cafè de la Marina és un cafè d’un petit poble és un lloc de trobada, obert a tothom. En un cafè la gent té la possibilitat de comentar les coses que succeeixen. Al cafè, s’hi va per parlar, per trobar-se, per veure i ser vist, per menjar i beure i, especialment, per conversar. Perquè l’eix de relació en un cafè són els intercanvisverbals entre els usuaris.

Josep Maria de Sagarra construeix la seva obra en aquest marc i pren les converses dels parroquians i de la família que el regenta com a mirall del drama. Recull les maneres de parlar, els costums, els hàbits d’aquella gent marinera, però també els sentiments, els projectes de vida i les decepcions d’aquest petit univers entorn del Cafè de la Marina.
Els personatgesestan situats al centre de l’escenari al voltant d’una taula de fusta. Es representa que hi ha tres persones més a l’escenari (Rosa, Gracieta i Maria) mentre Caterina fa els seus monòlegs cap a elles. Les tres noies estan assegudes a les cadires que hi ha al voltant de la taula, excepte Caterina que es passeja mentre va explicant la història.

Com que només hi havia una persona a l’escena noméspodem parlar del vestuari de la Caterina.

L’expressió de la cara ajuda molt a l’actriu a manifestar el que està explicant. Tot i que no porta res a les mans, el fet de moure-les i de no quedar-se quieta en un punt fix de l’escenari fa que sembli real que parli amb les noies. Encara que no hi hagi les actrius a l’escenari, ella les mires (en el lloc on haurien de ser-hi) i hi interactua. Cadasilenci mira al públic, se suposa que per donar la sensació de que mira el final del bar, o mira un punt fix. Sempre actuant, mai interactuant amb el públic.

1.3) Vestuari i maquillatge
A l’obra només apareixen tres actors que interpreten a quatre personatges. A continuació definiré el vestuari de cada un dels personatges:
• Caterina: Vestit blanc amb un davantal marró
• Libori: Camisa ipantalons
• Messieur Bernat: Trajo
• Claudi: Armilla, samarreta i pantalons
De tots els personatges només porta maquillatge Caterina, tot i que en porta poc.



1.4) El lloc representat: decorat + utillatge + il•luminació
El lloc representat és tot el mateix: el Cafè de la Marina. L’obra, tal com l’original, transcorre només en un espai. SI ens centrem ens els elements hi podem trobar unabarra de bar a la diagonal esquerra de l’escenari, una taula al centre i quatre cadires que l’envolten. En opinió a això, trobo que potser hagués fet falta una mica més de decoració de fons perquè semblés més un bar. El fons era un mar amb un vaixell i trobo que això no quedava massa bé i es podria haver fet una paret de bar, però en general estava bé. Pel que fa al utillatge que es disposava en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adsdasd
  • adsdasda
  • adsdasda
  • Adsdasd
  • adsdasd
  • Adsdasdas
  • mjjdas adsdasd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS