ADSFNFH

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
Anàlisi
Tema: Estàtua eqüestre del rei Felip IV en alzinament de clars fins propagandístics. El rei vist trage militar, portant en una de les seues mans la vara de comandament. Se'ns representa,per tant, a la manera de cap dels exèrcits. Es tracta d'una escultura de ple volum pensada per a la seua col·locació sobre un pedestal i a l'aire lliure, amb la fatxada del Palau del Bon Retir com afons. D'esta manera la seua visió es realitzaria des d'un punt més davall (donant-li major grandesa) i en relació amb una arquitectura de caràcter escurialense sobre la qual destacaria en el fons rogencde les rajoles.
Tipus d' escultura: En esta fotografia es pot apreciar amb detall la principal peculiaritat d'este momumento a Felip IV, i és que és la primera estàtua eqüestre del món en què elcavall només està recolzat sobre les seues potes posteriors. Este xicotet detall, feia molt complicat que en el segle XVII es poguera dur a terme. Felip IV, que era un envejós, volia una esculturaeqüestre com la que tenia son pare (veja Estàtua eqüestre de Felip III) , però a més pretenia que el cavall no estiguera estàtic, si no que fóra al galop. Quelcom prou espectacular per a l'època. D'ací queen la foto s'aprecien la seua capa volant al vent. El projecte li va caure a un escultor italià cridat Pietro Tacca, a qui li van fer arribar un parell d'esbossos de Felip IV pintats per Velázquez demanera que l'escultor tinguera un model en què basar-se.
Comentari
Posició: Hui la podem disfrutar en la Plaça d'Orient, davant del Palau Reial. Material: És bronze, sent la seua tècnica la fosa. Noté postissos. Comentari Aplicacio de coneiximents: Es tracta d'una obra mestra de l'estatuària eqüestre, no sols per la seua qualitat artística, sinó també per les seues característiques tècniques. Ésla primera escultura a cavall del món en què este se sosté únicament sobre les seues dos potes posteriors, i discretament també sobre la seua cua. L'obra aconseguix el seu difícil equilibri...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS