adsghgy

Páginas: 2 (292 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015



CANON PER 3 VIOLINI E BASSO , JOHANN PACHEBEL


L’obra que anem a comentar, ‘Canon per 3 violini e basso’, és una obra del Barroc
(S. XVII) i el titol del’obra ens indica que només hi han tres violins; I, II i III, i el basso que són instruments de corda greus (violncel i contrabaix), en aquesta obra sona l’orgue.És l’obra escrita per Johann Pachebel un compositor, organista i professo d’alemany del Barroc.

L’obra és de gènere instrumental, no hi han veus, profà, no té res aveure amb temes religiosos, i culta, estava dirigida a la burguesía.

Aquesta melodía té forma de canon, és a dir, utilitza una tècnica contrapuntística queconsisteix en que diferents veus van entrant succesivament. El basso que acompanya és un basso ostinato és a dir és repeteix tot el rato el mateix fragment.

L’obra té uncompàs de 4/4 és a dir quatre negres per compàs. En quant a indicacions de tempo no hi han però podem ovserbar que la melodia té adagio, andante, moderato i unretardando al final. El compositor consegueix l’efecte de que la música va cada vegada més ràpid acurtant le notes, és a dir: negres, corxeres, semicorxeres, fusses.L’obra té una melodía de ámbito ample, de la nota més aguda a la més greu hi han 4 octaves [ re agut, re greu], també mescla graus conjunts amb salts, és a dir, és mixta.La textura és melodía acompanyada ja que és un canon i hi han diferents veus.

El timbre d’aquesta melodía és intrumental, hi han tres violins i un orgue que fael basso.

En aquesta partitura no hi han indicacions de dinamica o intensitat ja que és del Barroc.

Tampoc hi ha text ja que és instrumental.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS