Adultessa

Páginas: 4 (903 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT
L’ADULT JOVE.
És l’etapa que va dels 18 anys als 30/40 anys aproximadament i es caracteritza pel període de la majoria d’edat fins el moment en que la persona trobarfeina, assumeix responsabilitats i rols familiars com el fet de formar una família, tenir fills entre d’altres.
Característiques de l’etapa:
* Existeix una seguretat de poder, domini iresistència tant a nivell físic com psicològic. Es consolida el funcionament intel·lectual.
* Manifesten les sensacions de domini a partir de l’autonomia que els permet utilitzar les energies d’una maneramés eficient i poder tenir sota control les emocions. Sorgeix la intimitat.
* Per la societat es considera una de les etapes més important de tota la vida ja que ens identifiquem com el que som iportem a terme diversos projectes per a la vida.
Desenvolupament social i personal de l’etapa:
Les persones canviem constantment en l’etapa de l’adultesa primerenca i, durant aquest període, hem deprendre moltes de les decisions que ens marcaran positivament o no al llarg de la nostra vida com és la salut, la felicitat, l’èxit de la pròpia persona, etc. Els canvis més importants que es produeixensón:
* Escollir un company/a.
* El principi d’una ocupació.
* L’aprenentatge de la convivència.
* El fet de ser pare/mare.
* Satisfer les necessitats dels fills/es.
* Tenircura de l’habitatge.
* Adquirir responsabilitats cíviques.
* Localitzar un grup al qual pertànyer.
* Altres.
En aquesta etapa, Erikson pensa que la persona es mou a través de la intimitat il’aïllament on som capaços d’identificar-nos a uns mateixos amb l’ajuda dels altres.
Erikson creu que l’afiliació, l’amor, l’exploració i l’aprenentatge tenen un paper molt important dins aquestaetapa ja que és el fet de construir i establir un estil de vida per portar a terme propòsits desitjats.
El treball en l’etapa:
La feina es troba lligada amb tots els aspectes del desenvolupament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS