Adultos

Páginas: 5 (1148 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013
PROVA - COMENTARI 3
Estem immersos en una societat que viu amb inseguretat i plena de dubtes. Aquests fins i tot han arribat en temes econòmics i socials generant desil·lusions i desigualtats profundes: atur, precarietat laboral, exclusió social, etc. No obstant, la comunitat segueix buscant maneres de viure i conviure en una societat ben diferent de la de fa pocs anys. Aquests aspectesprovoquen canvis ràpids i constants que les persones adultes han d’assumir ràpidament. Així doncs, tenim noves necessitats i hem de trobar nous interessos. En aquest punt podem dir que totes aquestes expectatives requereixen un canvi radical en l’enfocament de l’educació o formació de persones adultes.
Així doncs, l’educació i la formació al llarg de la vida no és possible sense canviar les maneresd’educar i formar. Cal que la gent pugui aprendre durant tota la vida i planificar la seva pròpia combinació entre aprenentatge, treball i vida familiar.
Arribats a aquest punt podem afirmar que l’objectiu principal de l’educació de persones adultes és aconseguir que els coneixements i les capacitats dels ciutadans s’ajustin a les transformacions socials i aquestes els donin un bagatge adequat perquèpuguin participar activament i plenament dins la societat. No podem oblidar que els sistemes educatius han d’adaptar-se a les necessitats i expectatives individuals de cada individu tenint en compte la singularitat de cada persona.
L’edat adulta és una etapa dinàmica de la vida, diferent per a cada persona en funció de la seva situació professional o de les circumstàncies privades, dels momentscrítics que ha passat, de la seva cultura, les expectatives, els hàbits, la situació socioeconòmica, el gènere, la formació prèvia, etc., que acabarà definint una relació
específica de cada individu amb el món i amb si mateix, i un camí propi cap a l’aprenentatge. De la mateixa manera que a la infantesa i a l’adolescència, a l’edat adulta també hi ha una manera pròpia d’enfrontar-se al’aprenentatge i a l’adquisició de nous coneixements. Els canvis constants en la vida de les persones i de les societats
obliguen a adaptar-se a les noves situacions i, per tant, a un aprenentatge permanent o dit amb altres paraules: fer un aprenentatge per tota la vida.

Però desprès de veure quines són les necessitats que tenen les persones adultes com hem d'actuar com a mestres de tots ells?
Cal dirque molts de nosaltres arribaríem o arribarem a la formació de persones adultes sense cap preparació prèvia en l’aprenentatge adult. Tot i que hem fet magisteri i podem dir que qui més qui menys està preparat per educar infants o adolescents, en general, ningú ens ha parlat de la manera com aprenen les persones joves i adultes, de la importància de les seves experiències obtingudes al llarg de lavida, de les seves motivacions, il·lusions per aprendre, por al fracàs, etc. Personalment, puc afirmar que molts de nosaltres no coneixem les aportacions dels pedagogs i els psicòlegs sobre les etapes de l’edat adulta i les metodologies més adequades en aquest tipus d'aprenentatge. Si més no, només ens n'han fet una petita pinzellada en algunes assignatures la qual cosa no ens permet tenir unabase teòrica ferma per enfrontar-nos a la situació.

Per ensenyar a un col·lectiu és molt important saber en quin punt es troben a nivell psicològic per saber fer ús d'una metodologia adequada. Sabem que en els adults s’incrementen les capacitats relacionades amb els aprenentatges que ens ha anat
aportant la vida quotidiana i disminueixen aquelles que tenen més a veure amb els
processosbiològics de maduració mental.
Així doncs, en l’educació i formació adulta serà metodològicament fonamental partir dels aprenentatges consolidats per l’experiència, i del llenguatge que s’ha anat conformant. D'aquesta manera serà més fàcil per establir els ponts de connexió entre l'experiència i l’accés al nou coneixement.

En el procés d’ensenyament-aprenentatge de les persones adultes no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Adultes
  • Adulto
  • ADULTO
  • Adulto
  • Adultos
  • Adultos
  • Adultos
  • Adulto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS