aefefefa

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
vdrvsvevesvsegvtkkvvdfvfdvfvvfvfvfvfvfvvfvfvfvvfvfvfvfvfvfvf-
vfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfymefenfeunvcmimdcidmcmdcdikcmd-
cdicmdicmidnvudsnbvfvfvfvfvfvvfvfvfvfvfvfvfvfvfvfvvsimvodkmf-
nxnvjn jf xfvfvfvfvdfEscriu un resum del relat.

La Natàlia és una noia jove que treballa de dependenta en una pastisseria de la Barcelona d' inicis dels anys trenta. A un ball de festa major que té lloc al seubarri, exactament a la plaça del Diamant, coneix a en Quimet. Aviat comencen a sortir a sortir junts. En Quimet és un noi bastant gelós de vegades té idees poc madures. Per la seva part, la Natàliaés una mica somiadora i treballadora, acostumada a espavilar-se tota sola, ja que des de petita així ho ha hagut de fer, ja que el seu pare i la seva madrastra no li paren gaire atenció.

Al cap d'untemps de festejar amb en Quimet, es casen i es posen a viure a un pis que té un terrat. En Quimet, que crida a la seva dona pel nom de Colometa, comença a criar coloms al terrat de casa seva, i laNatàlia, que feia de mestressa, se'n fa càrrec d'ells. Aviat, en Quimet se n'adona que això de tenir coloms és tot un negoci i en comencen a criar i cultivar diverses espècies amb la finalitat de vendre'ni fer diners extra.

Llavors la Natàlia, es queda embarassada del Toni i més endavant de la Rita, i a mesura que passa el temps, els coloms van multiplicant-se i envaint la casa: tenen unahabitació plena de coloms, amb una trampeta que dóna al terra per a que puguin entrar i sortir quan vulguin.

Llavors es presenta la guerra civil, i en Quimet se'n va amb el seu amic, en Cintet a lluitar alcostat de la República. La Natàlia es queda sola a casa amb els dos nens, i poc a poc, han d'anar venent tot el que tenen per tal de sobreviure, ja que passaven fam.

La Natàlia es posa a treballarcom a minyona a una casa d'un senyor rics, i com no té prou diners per mantenir-se tots tres, envia al Toni a un hospici. Llavor les coses sembla que li comencen a anar millor, però quant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS