Aeropuertos PMI y LPA

Páginas: 19 (4522 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014


ACTIVITAT AUTONOMA 1: RECERCA I COMPARACIÓ D’AEROPORTS
AEROPORT DE MALLORCA I AEROPORT DE GRAN CANARIA



























AEROPORT PALMA DE MALLORCA

1.INTRODUCCIÓ: PRESENTACIÓ DE L’AEROPORT

AENA: Aena és el primer operador aeroportuari del món. Gestiona 46 aeroports i 2 heliports a Espanya (entre els quals està l'aeroport de Palma de Mallorca) iparticipa en la gestió d'altres 24 aeroports al món. És una empresa de gestió de serveis aeroportuaris i té funcions com: coordinar, administrar i gestionar els aeroports; projecte, execució i control de les inversions; avaluació i planificació de noves infraestructures; desenvolupament dels serveis d'ordre i seguretat, etc
Classificació de aeroports segons AENA
Segons l'ajust i confirmació de lesprogramacions de vols, AENA reconeix tres categories d'aeroports diferents, en funció de la relació entre la seva demanda d'operació i la seva capacitat aeroportuària.
En el cas de l'aeroport de Mallorca, pertany al grup Aeroports de Nivell 3 (o Aeroports Coordinats): són aeroports la demanda dels quals excedeix la seva capacitat aeroportuària durant períodes de temps significatius i resultaimpossible resoldre aquesta situació a curt termini. En aquests aeroports existeix la figura del Coordinador de Slots i resulta obligatori per a qualsevol operador aeri, a fi d'aterrar o desenganxar en l'aeroport, disposar d'un slot autoritzat (amb l'excepció de vols d'Estat, aterratges d'emergència i vols de caràcter humanitari).

AEROPORT DE PALMA DE MALLORCA

L'Aeroport de Palma de Mallorca(Codi IATA:PMI, Codi OACI:LEPA), és també conegut com Aeroport Internacional de Son Sant Joan i es troba a 8 km de la ciutat de Palma.
Està Situat en el lloc on anteriorment existia una base militar i va ser inaugurat l'any 1960. Des de llavors ha estat remodelat i ampliat en diverses ocasions. Té dues pistes d'aterratge i enlairament i una Terminal dividida en 4 mòduls: A, B, C i D. 
La majoriadels passatgers són internacionals i aconsegueix nivells més alts en la temporada d'estiu, especialment provinents d'Alemanya. Rep una gran quantitat de vols xàrter procedents d'Europa (especialment d'Alemanya i el Regne Unit).
Air Berlin, la principal companyia aèria que opera en l'aeroport, utilitza l'aeroport com a hub o Centre de connexió, per enllaçar vols procedents d'Alemanya i Espanya.HISTÒRIA
Principis del segle XX: La companyia aeromarítima mallorquina crea la línia postal Barcelona-Palma. Per a aquest servei s'utilitzaven hidroavions que aterraven en el port.
1934: es crea la companyia aero-taxi de Mallorca amb la finalitat d'organitzar vols turístics a la illa a Son Bonet, ja que a Son Sant Joan es trobava una plataforma militar. Arran d'això, un any després es constitueixla companyia LAPE (línies aèries de postals espanyoles) antecessora de Iberia. S'inaugura la primera línia regular entre Palma i Madrid amb escala a València i seguidament Palma-Barcelona. 
Tres anys més tard Lufthansa i Iberia inauguren línies noves. Es construeix la plataforma d'estacionament d'aeronaus i comencen a arribar els primers turistes europeus amb companyies com BEA, Air France iAviaco.
1960: A causa de l'augment del trànsit es construeix una terminal provisional de passatgers i una plataforma d'estacionament d'aeronaus a Son Sant Joan, independent de la plataforma militar. A partir d'aquí s'adonen que l'aeròdrom necessita créixer i ho amplien. Queda inaugurat com l'aeroport de Palma de Mallorca.
1965: s'inicien les obres de la nova terminal de passatgers (la terminal A)i, els serveis de navegació aèria amb la instal·lació d'un radar de vigilància. En 1970, es van iniciar les obres d'aquesta segona pista i, les de l'estació modular per al trànsit no regular.
1997: Inauguració del nou edifici terminal, duent a terme una gran remodelació de l'aeroport a causa del creixement constant de passatgers.

Actualment: és el tercer aeroport en importància D’Espanya per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PMI
  • ¿Qué es el pmi?
  • PMI
  • que es el pmi
  • Que es el PMI?
  • Que es el pmi
  • aeropuerto
  • Aeropuertos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS