Aeróbic

Páginas: 23 (5657 palabras) Publicado: 5 de abril de 2012
1 Introducció
1.1 Motivació pel tipus d’entrenament i per l’esport escollit
Tots sabem la importància que té practicar exercici per a millorar la nostra salut o prevenir enfermetats. L’aeròbic és una bona activitat per a aconseguir aquests objectius. És un tipus de gimnàstica realitzada al ritme de la música i millora la resistència cardiovascular i respiratòria, a més de tonificar i enfortirels músculs.
Hem escollit aquest esport per que l’aeròbic, per a nosaltres es un esport molt estimat, ja que des de que érem ben petites l’hem practicat, així que podríem dir que es l’esport que ens ha fet créixer sanes i en forma, a més d’haver-nos divertit i haver-nos fet passar grans moments.
1.1 Dificultats a l’hora de fer el treball

A l’hora de fer el treball em trobat una sèrie dedificultats varies:
- Falta de temps, hem hagut d’organitzar molt bé el temps ja que hem tingut molts exàmens i treballs que fer, però tot i així, el temps que hem invertit en realitzar el treball l’hem aprofitat de valent.
- Falta de coneixements, és cert que les dues hem practicat aquest esport, però ha sigut gaire complicat trobar certs apartats, ja que l’aeròbic no és un esport del que puguemtrobar molta informació.
2 Anàlisi de l’esport
2.1 Qualitats físiques prioritàries en l’esport escollit. Raona-ho

L’aeròbic es compon de varies series d’exercicis interrelacionats i complementaris entre si. Aquests exercicis es basen en certs elements fundamentals:
- Coordinació: L’adaptació a la música i la velocitat, el canvi i el creixent grau de dificultat dels exercicis Aeròbicspromouen la capacitat de reacció, agilitat, destresa, sentit de l’equilibri i el ritme dels moviments. La intensa concentració en la sèrie de moviments i la seva realització eliminen els pensaments molestos que poden distreure’ns.
- Flexibilitat: Les extensions de les articulacions, els músculs i els lligaments es fan més elàstics. Els moviments es fan més suaus, harmònics, àgils i elegants. La figuraes fa millor proporcionada i la conducta més equilibrada.

- Força: Les vigoroses adaptacions musculars, l'aixecament, el sosteniment, el recolza i el inclinament d'una part del cos o de tot el cos contra la resistència del propi pes(contra la força de la gravetat) desenvolupa i enforteix la musculatura. Els músculs vigorosos (funció activa de suport i sostingues) alleugen el pes de lesarticulacions, discos vertebrals i columna vertebral, la qual cosa impedeix els possibles desgastos prematurs. El greix es transforma en teixits musculars tibants i el cos es fa més esvelt i ferm. No obstant això, mantenint la mateixa adreça no es perd pes, ja que els músculs pesen més que el greix. La diferència no s'aprecia en la bascula sinó mitjançant la cinta mètrica.

2.2 Tècnica i tàctica

Al'hora de cercar informació sobre la tècnica i tàctica de l'aerobic, creiem que l'única tècnica que existeix es l'ejecució dels passos, i per aixó hem fet un recull dels mes importants.
Passos aeròbic
* Marxa : es tracta d'un pas de senzilla realització que està present en molts moments de la classe. No és més que caminar en el lloc sense avançar. Es pot fer tant de baix impacte com d'altimpacte. De la primera forma valdria de caminar sobre el lloc, mentre que la segona seria com fer jogging o trotar alçant lleugerament els talons. És un bon punt de partida per a fer altres passos tant d'alt com de baix impacte, en funció de com es mouen els genolls o els talons. Normalment s'utilitza aquest moviment com a pausa que s'empra per a explicar els passos següents d'una coreografia. Una deles variacions més senzilles de la marxa és quan l'esportista, en compte de caminar sense desplaçar-se, avança o retrocedeix quatre passos (un per cada temps).
* Step - touch : en castellà es coneix a aquest moviment com a pas - toca o costat a costat. És un dels més senzills, la qual cosa provoca que, com en la marxa, sigui la base de molts altres passos, com el grapevine. Partint d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aerobic
  • Aerobic
  • aerobic
  • El aérobic
  • El Aerobic
  • El aerobic
  • Programa aerobic
  • resumen del aerobic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS