Aesthwsrykjdruykl

Páginas: 6 (1459 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Tema: Bàdminton (joc de dobles)


1. Buscar informació sobre el bàdminton, el joc de dobles.

És difícil assenyalar la data exacta del
naixement del Bàdminton ja que són diverses
les fonts de que disposem. Així, un joc
semblant es practicava a la Xina fa més de
2.000 anys. Amb més exactitud podem dir que
en el segle XVII i a Europa existia un joc
similar i d’això donen fenombrosos escrits i
pintures.El bádminton és un esport individual i/o col·lectiu, ja que es pot jugar un o dos jugadors per equip, però en aquest treball l’enfocarem a l’esport col·lectiu d’aquest. És un esport de raqueta amb la particularitat que en canvi de jugar amb una pilota com la gran majoria d’esports de raqueta, es juga amb una pluma/volant/gallito (pilota semiesférica seguida per una cuade plomes). També és un esport que s’ha de jugar en llocs tancats, ja que aquest volant ofereix molt poca resistència al vent, i una mica d’aquest es suficient per desviarla. En el cas del joc de dobles es juga amb dos jugadors per camp, i el joc consisteix a pasar el volant per sobre de la reixa i fer que aquest toqui el terra del camp contrari. Es un joc en el cual es juga al millor de 3 sets,es a dir, si un jugador guanya els dos primers no s’ha de jugar l’últim d’aquests, ja que ja ha obtingut la victoria. Aquest es un esport olimpic desde l’any 1992 a les olimpiades realitzades a Barcelona. És un esport en el cual es requereixen dots de resistència, força i velocitat.

2. Fer un treball amb els següents punts:
· Anomenar les regles generals del joc de bádminton.
En cuan alsistema de puntuació com a esport individual és un esport en el cual es puntua al millor de tres sets( agrupació de 20 pts amb una diferencia mínima de dos punts sobre el contrari, ja que en cas de que aquesta distancia sigui menor de dos cuan un jugador arriba a 20 pts es segueix jugan fins a aconseguir la distancia mínima, amb una puntuació máxima de 30 pts per set), es a dir, que si un jugadorguanya els dos primers sets no hi ha necessitat de jugar el últim, ja que el jugador ja ha guanyat. Es tracta de pasar el volant per sobre la reixa amb la raqueta i fer que el volant toqui el terra de camp contrari. En cas de que el volant caigui fora del camp es punt per a el contrari. Per realizar el servei d’aquest esport s’ha de colpejar el volant per sota de la cintura desde la zona de servei,la oposada en la que es trova el contrari per rebre el servei). El servei només el pot rebre el contrincant que esta en diagonal amb el realitzador del servei, ja que si el que esta enfront d’aquest toca o colpeja el volant es conta falta i, pertant, punt per al realitzador del servei. Aquestes normes van ser aprovades el 6 de maig del 2006 per la IBF.
· Especificar les regles del joc de dobles.La diferència de regles del individual al esport de dobles són quasi bé escasses: Els jugadors s’han de colocar a les bandes respectivament, i canviar aquestes posicions cada set, i en cas de tercer set cada 11 pts es canvia de banda. En cas de tenir el servei a favor, començarà treient el jugador de la banda dreta si es guanya un nombre parell, en cas de imparelltreu el de la Esquerra, i anar turnant el servei cada punt mentres es mantingui amb el company. Si es realitza més d’un servei seguit es canvia de posició amb el company respecte al costat del camp.
· Explicar el sistema de puntuació, el funcionament de les rotacions en el servei, com es guanya un joc, com es guanya el partit, quan es fa canvi de camp.
· Principals elements tècnics:cops bàsics i saccades
En el cas de ser dretà (si és esquerrà s'ha de fer tot el procediment pero amb la cama i braç contrari), posar la cama dreta a darrere de forma que fa una "L" amb el peu de dabant. El tronc quedarà 90º girat cap a la dreta. EL cap mirarà cap al volant i amb la mà esquerra s'ha d'aixecar de manera que sembli que assenyalem el volant. EL colze dret ha de quedar a l'alçada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS