afaf

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2013
1. Quins són els factors culturals que podrien influencia en la decisió de compra dels consumidors de la marca Starbucks?


2. Quins són els elements principals del disseny de la marca Starbucks?Heu d’analitzar quins son els principals aspectes que defineixen i diferencies aquesta marca.

La cadena internacional de cafeteries Starbucks s’ha convertit en l’exemple més citat quan es parla demàrqueting experièncial o sensorial. I té les seves raons per ser així:

Havent iniciat fa 36 anys, el 1971, amb un primer local a Seattle, EUA, a la actualitat compta amb més de 9.200 establimentsen 36 països, només el 1993 van arribar a obrir dues botigues per setmana. El valor de les accions en borsa s’ha multiplicat consistentment des que l’empresa es va fer pública el 1994 i d’aquestbenefici gaudeixen tots els empleats (no només un petit grup de directius privilegiats.

I tot ha han aconseguit venent cafè. Però en realitat, a Starbucks no venen només cafè. Justifiquen el preu delsseus cafès a raó de l’experiència que li aporten als seus clients.

Convertint un producte en una experiència, a Starbucks han aconseguit que milions de persones a mig món gastin més de mil milionsde dòlars l’any en tasses de cafè.

Però, això no s’ha produït a l’atzar. En Starbuks tenen molt clar quin és el seu “Promesa de valor” per as seus clients. Heus aquí com es descriuen a si mateixosa Starbucks a nivell internacional al referir al que “ofereixen” als seus clients, i citem textualment:

Un toc de romanticisme: Cinc o deu minuts per sortir de la rutina i sentir l’olor de Sumatra,Kenia o Costa Rica, el sabor de Verona o Milan, o el simple plaer d’ordenar un expresso macchiato i posar-li una espurna al dia.
Luxe accessible: veurà a les nostres botigues a un policia o un obrerfent fila al costat de un cirurgià adinerat. Potser l’obrer no pugui pagar el Mercedes Benz del cirurgià, però si que pot ordenar el mateix caputxí de dos dòlars.
Un oasi: en les nostres societats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • afafa
  • afafa
  • afaf
  • Afaf
  • afaf
  • Afafa
  • afaf
  • afafa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS