Affasf

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
INDEX
1-El Mercuri
2-Caracteristiques principals
3-Obtenció
4-Usos
5-Precaucions

1-EL MERCURI
El mercuri es un element químic de nombre atomic 80. El seu simbol es (HG), que procedeixdel llati hidragirium.
El nom de mercuri se li va donar en honor al déu greg “Mercuri”, que era el missatger de déu, i degut a la seva movilitat del mercuri se li va comparar amb el déu.Nosaltres el trobem en estat líquid, ja que la seva temperatura de fusió es de 234K (-39 graus centígrads),i la seva de ebullició es de 629Kelvins (356 graus centígrads).

2-Característiques principalsÉs un metall platejat que a temperatura estàndard és un líquid inodor. És un mal conductor del calor comparat amb altres metalls, encara que no és mal conductor de l'electricitat. Es mescla fàcilmentamb molts altres metalls com l'or o la plata produint amalgames, excepte amb el ferro, és insoluble en aigua i soluble en àcid nítric. Quan augmenta la seva temperatura produeix vapors tòxics icorrosius, més pesants que l'aire. És perjudicial per inhalació, ingestió i contacte. Producte molt irritant per a la pell, ulls i vies respiratòries. És incompatible amb l'àcid nítric concentrat, l'acetilè,l'amoníac, el clor i els metalls.

3-Obtenció
La mena més important del mercuri, és el cinabri i les majors reserves mineres del qual es troben a Espanya, en les mines d'Almadén.
En l’època delVirreinat de Perú, la mina més important va ser la de Santa Bàrbara en Huancavelica.

Link de la página de la mina de Almadén
http://www.parqueminerodealmaden.es/

4-Usos
El seu ús mésantic a part de la extracció d'or i plata, va ser en la confecció de miralls, que encara avui en dia s'aplica. S'utilitza també en instruments de mesura, endolls, fluorescents i com catalitzador.
Altresusos del mercuri es dirigeixen a la indústria d'explosius. També ha estat notable el seu ús pels dentistes com compost principal en els empastaments de queixals, però ha estat substituït fa poc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • affasf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS