Afusellaments De La Moncloa

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
Romanticisme
1. Què és el romanticisme? (5 línies)
Anomena un mínim de 7 dels principis que es van desenvolupar durant el moviment romàntic.

El romanticisme va sorgir a la meitat del s.XVIII a Alemanya i a Anglaterra, però a Catalunya no es manifesta fins a partir del primer terç del s.XIX. El pricipi bàsic del Romanticisme és crear un art nou, basat en l’imaginació, i per tant,caontrari a la raó i a la imposició de normes.

7 principis dels quals es van desenvolupar durant el moviment romàntic: El simbolisme, el parerafaelitisme,el vitalisme, l’espontaneisme, correntparnassià, les avanguardes i el realisme social.

2. Origen del mot “romàntic”.
La paraula “romàntic” es va importar del Françés,primer va correspondre a “romanesco” i a mitjans del s.XVIII apintoresc,en particular tratant-se de paisatges.Principalment en el moviment estètic s’anomena “romanticisme”. A l'origen, romanç era una història explicada en llatí, en la llengua de Roma. Quan l'idiomaque es parlava a França es va tornar clarament diferent del baix llatí com va ocórrer amb l'espanyol a partir del segle X, els francesos van cridar romanz a la llengua naixent, per indicar així que estractava d'un idioma que provenia del llatí. Aquesta paraula es va formar a partir del llatí romanicus, que procedeix, al seu torn, de l'adverbi romanicé, derivat del nom de la Ciutat Eterna, aplicata la parla dels seus habitants i, posteriorment, a les llengües desenvolupades en les nacions de cultura llatina.

3. Com és una persona típicament romàntica? Fes un llistat amb 5pintors, 5 poetes, 5 polítics i 5 músics. A qui t’hagués agradat conèixer?
És una persona, que sol ser molt romàntic, tendre, amorós , detallista, somiador, que viu pendent, per agradar o adular ales persones que estan prop de ell. Viu pensant en escriure o expressar paraules d'Amor o d'Amistat, ja sigui amb poesies, versos, amb detalls o amb paraules directes... això és un absolut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els afusellaments de la moncloa
  • afussellaments de la Moncloa
  • Los pactos de la moncloa
  • Os Fusilamentos Da Moncloa
  • Analisis del cuadro, "los fusilamientos de la moncloa" de goya
  • Los Pactos De La Moncloa
  • Pactos de la moncloa
  • Pactos Con La Moncloa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS