Agències de notícies

Páginas: 3 (505 palabras) Publicado: 17 de junio de 2014
AGÈNCIES DE NOTÍCIES EN UN MÓN GLOBAL
Les agències de notícies s’han convertit en subministradores d’informacions. La seva influència en els mitjans de comunicació i en l’opinió pública plantejapreguntes sobre com i de què s’informa.
L’acte s’ha iniciat a les 16.30h amb al presència de Emilio Morenatti, un fotògraf nascut a Saragossa que va estudiar disseny gràfic i va començar a treballarcom a reporter gràfic per a un diari local al 1989. Al 1992, es va unir a l'agència de notícies espanyola EFE i ha treballat exclusivament per Associated Press des del març de 2004. Sempre ha mantingutel compromís amb la informació sobre desastres, guerres i situacions de conflicte. Juntament amb ell, Diego Caballo, redactor del servei gràfic de l’agència EFE, (una agència de notícies en castellà ila quarta en el món amb més de seixanta anys d’experiència i trajectòria) i el moderador David Casals, redactor de l’agència Europa Press de Catalunya, els ha deixat explicar en què consistien lesagències de notícies dels quals formaven part els dos convidats.
Després de les introduccions, han contestat a vàries preguntes relacionades amb les seves feines com a fotògrafs de les seves agències iels ha preguntat quin era el seu objectiu a l’hora de cobrir les notícies. Ells han contestat que fan la seva feina a partir dels objectius que es marquen i la seva filosofia. Caballo ha explicat quecobreixen els actes des del més important (manifestacions o aniversaris d’algun atemptat, que poden facilitar alguns mitjans) fins a allò menys rellevant. La informació que emmagatzemen l’han detreballar i mostrar-la de la manera més objectiva possible, per així, ser utilitzada per a tots els mitjans de comunicació.
També han donat importància als conflictes que hi ha arreu del món. Morenattiha explicat que cada conflicte té una importància diferent, i s’ha d’analitzar cada cas de forma independent. Ha posat l’exemple d’Ucraïna on ell ha estat fa poc, i ha comentat que és un dels casos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agencias Noticiosas
  • Agencia De Noticias
  • Las Agencias De Noticias
  • Agencias internacionales de noticias
  • Agencias de noticias internacionales
  • Agencia de Noticias Enfermeras
  • Resumen Las Agencias De Noticias: Su Indispensable
  • Estructura agencias de noticias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS