Agencia de viajes

Páginas: 5 (1214 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
GUIÓ PRÀCTICA 1 – CREACIÓ DE L’ESPAI WEB PERSONAL L’objectiu d’aquesta primera pràctica és tenir el nostre propi espai a Internet per a poder crear la web. Per fer-ho, cal: 1.- Donar-te d’alta a l’espai web http://www.260mb.com, tot triant un nom de domini que és el que farem servir en tot el curs. Comencem el procès tot seleccionant la opció “Quiero Registrarme”:

Ens registrem, completantun formulari on hem d'emplenar determinada informació, entre ella hem de tenir clar que el nom del lloc web que volem, del tipus: http://nombrededominio.260mb.com

El procés de registre ens indica que el compte nou s'ha creat que s'ha enviat al compte de correu tots els seus detalls:

Si revisem el nostre correu observarem que ens han enviat un missatge, amb tota la informació necessàriaper a gestionar l'espai web gratuït. * Usuari i contrasenya de cPanel, que fa referència al panell de control de l’espai web, des del qual es poden prendre decisions i conèixer informació de l'espai web. * Accés a Cpanel: http://cpanel.260mb.com *Informació sobre el servei FTP: servidor, usuari i contrasenya. * Usuari i contrasenya MySQL, per a tenir accés a les bases de dades que hem de crear. 2.- Un cop tenim l’espai, crear una base de dades nova, amb el nom zencart. Accedim al cPanel, escrivint la URL http://cpanel.260mb.com en un navegador, i introduint en el formulari les dades requerides.

Una vegada dintre de CPanel cercem l’opció per crear una base de dades nova. Per a això, en la part central de la pantalla de cPanel, trobem el gestor de bases de dades MySQL, i accedima l’opció marcada:

Ara li donem un nom a la base de dades, per exempe zencart, i triem “Create Database”.

Si ho hem fet correctament, quan tornem a accedir a l’opció “MySQL databases” podem veure com ens apareixeran les dades de la base de dades creada:

Amb això, ja hem fet la primera part de la instal.lació. Ara, de cara a fer la segona part de la instal.lació, ens haurem d’apuntarles dades referents a la base de dades en un paper. Dades a copiar: *Informació sobre el servei FTP: servidor, usuari i contrasenya. Les tenim al correu electrónic que hem rebut. * Usuari i contrasenya MySQL: Les tenim al correu electrónic que hem rebut. * Informació sobre la base de dades creada:les hem creat a l’apartat anterior. Exemple:

3.- Accedir via FTP al servidor, crear una carpetaal servidor dintre la carpeta htdocs i penjar el programari que tenim a la carpeta Zencart corresponent del material entregat el primer dia de curs.

Farem servir el programa FTP Filezilla: http://filezilla-project.org/index.php Per instal.lar-ho, tenim el programar al següent arxiu i un manual de suport. Un cop instal.lat, accedim a l’aplicació i haurem d’omplir les dades corresponents a lapart superior del menú. Aquestes dades les hem rebut via mail: Servidor: al mail surt com “Ftp server”. En principi serà ftp.260mb.com Nombre de usuario: al mail surt com “Username del ftp: pacus_” Contraseña: : al mail surt com “Password del ftp: ”

El que farem serà pujar les carpetes i els arxius a la carpeta del servidor remot, per al que farem servir un client FTP. Per fer-ho crearem unacarpeta al servidor remot, anomenada "zencart", per exemple, per realitzar la instal lació en ella. Per fer-ho necessitem fer servir un programa per fer FTP.

A la part de l’esquerre trobem la carpeta on tenim el programari, i a la part de la dreta tenim la part del servidor. Si ens fixem a la part del servidor, tenim una carpeta que es diu “htdocs”. Entrem a dintre i fem click amb el botódret del ratolí i creem una carpeta que es digui “zencart”. Després entrem dintre de la carpeta i arrosseguem les dades que tenim a la part esquerre a la dreta, com podem veure a la figura anterior. Aquest procès trigarà força temps, normalment més de 20 minuts. Si ens fixem, a la part inferior de la pantalla en mostrarà els “Archivos en cola” que queden per enviar.

4.- Accedir a la web...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agencia de viajes
  • Agencias de viaje
  • Agencia de viajes
  • agencia de viajes
  • Agencias De Viajes
  • Agencia De Viajes
  • agencia de viajes
  • Agencias de viajes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS