Agenda 21 de la cultura - resum

Páginas: 2 (289 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2012
Agenda 21 de la cultura - resum


L’Agenda 21 de la cultura és un document amb vocació internacional que aposta per establir les bases d’un compromís de les ciutats i els governslocals per al desenvolupament cultural. És la primera vegada que les ciutats del món acorden un document d’aquest abast.

L'Agenda 21 de la cultura va ser aprovada per ciutats i governslocals de tot el món compromesos amb els drets humans, la diversitat cultural, la sostenibilitat, la democràcia participativa, la creativitat, el desenvolupament local i la pau.L'Agenda 21 va ser aprovada el 8 de maig de 2004 a Barcelona pel IV Fòrum d’Autoritats Locals per a la Inclusió Social de Porto Alegre, en el marc del primer Fòrum Universal de les Cultures.El document és una declaració política de primer ordre i respon, amb ambició, a un mandat polític expressat pels governs locals que encapçalen la iniciativa. L’agenda 21 és l’apostadels governs locals a favor d’una realitat cultural forta com un dels millors antídots per fer front a molts dels desequilibris socials existents a les nostres societats.

L’Agenda 21 dela cultura té 67 articles, dividits en tres grans apartats: principis (16 articles), compromisos (29 articles) i recomanacions (22 articles). L’apartat de principis exposa la relacióentre la cultura i els drets humans, la diversitat, la sostenibilitat, la democràcia participativa i la pau. L’apartat de compromisos se centra en l’àmbit competencial dels governs locals,i esposa detalladament la petició de centralitat per a les polítiques culturals. L’apartat de recomanacions advoca per la renovada importància de la cultura, i demana que aquestaimportància sigui reconeguda en els programes, els pressupostos i els organigrames dels diversos nivells de govern (locals, nacionals / estatals) i per les organitzacions internacionals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen cap 33 agenda 21
  • Agenda 21
  • Agenda 21
  • Agenda 21
  • agenda 21
  • Agenda 21 de la cultura
  • Agenda 21
  • Agenda 21

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS