Agnòsia

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
L'agnòsia és una alteració en el reconeixement d'estímuls i que no és com a conseqüència de dèficits sensorials ni de deterioraments intel·lectuals ni de llenguatge. A més, es recomana, que lespersones amb agnòsies no aprenguin nous estímuls.
Les agnòsies son específiques de cada modalitat sensorial per la qual cosa es pot parlar d'agnòsies visuals com una alteració en la capacitat per aidentificar i reconèixer estímuls visuals, les agnòsies auditives es a dir una alteració en la capacitat per a reconèixer estímuls sonors i les agnòsies somatosensorials, com alteració en lescapacitats per reconèixer estímuls tàctils o parts del cos.
Una mateixa persona pot ser agnòsic per més d'una modalitat sensorial.
Les agnòsies visuals es refereixen a les alteracions en la capacitat pera identificar i reconèixer objectes. Hi ha les agnòsies segons la via que estigui afectada per la lesió cerebral, la via parvocel·lular i la via magnocel·lular.
[edita] Alteracions de la viaparvocel·lular
En les alteracions de la via parvocel·lular s'ha de diferenciar entre l'agnòsia aperceptiva o perceptiva i l'agnòsia associativa. La primera implica una pèrdua de la capacitat per areconèixer estímuls visuals. La segona la percepció estaria preservada però la capacitat per a atorgar un significat a l'objecte percebut és el que queda afectat. Aquesta última es produeix per un dèficitespecífic de la categorització semàntica.
També hi ha un altre tipus d'agnòsia, la acromatòpsia, que implica una pèrdua de la visió en el color reduint-se a una visió en blanc i negre. Una altra esla agnòsia cromàtica, que implica una incapacitat per citar i designar colors.
A més a més hi ha agnòsies d'estímuls específics com la prosopagnòsia, com una pèrdua de la capacitat per a percebrecares, encara que s'ha suggerit que aquest trastorn implica un error més general que el reconeixements pròpiament dit, i que afecta a la capacitat per identificar la individualitat dins d'un conjunt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agnosia
  • Agnosia
  • Agnosias
  • Agnosia
  • agnosias
  • agnosia
  • Agnosia
  • agnosia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS