Agonia

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 22 de enero de 2012
-Títol: Agonia
Personatges:
-Principals:
Minguet: és un pagès casat amb la Bel i amb dos fills, només un legítim.
Bel: és la dona d’en Minguet, està en les darreres, té dos fills: l’un del metgei l'altre del Minguet.
-Secundaris: el senyor Ramon, el secretari, el rector, l'hereu, el segon fill.
Argument:
-És una nit de tempesta, i la Bel, dona d’en Minguet i mare de dos fills, es trobaal llit realment malalta i en els últims moments de vida. El seu marit està esperant el metge, qui els havia dit que hi havia esperances que la Bel es curés, però aquest no arriba, i durant aquestaespera, la Bel li diu que a l’endemà ja s’haurà anat al cel si ell li ho permet, ja que el senyor Ramon li ha dit que només hi anirà si ell el perdona.
-En Minguet no entén res, no sap què l i ha deperdonar i, després d’uns minuts agònics en que en Minguet no entén res i en què la Bel no creu poder explicar-li la veritat, li ho diu tot: que quan ells dos van casar-se, ella ja estava embarassada,que si va casar-se amb ell va ser perquè el seu amant la hi va obligar.
-Aleshores en Minguet s’adona del gran egoisme de la seva dona, que ha esperat a l’últim alè de vida per confessar-li laveritat i només després d’haver-se assegurat el seu perdó. El bon concepte que tenia de la seva dona desapareix i neix en ell un desig homicida, però es conté per compassió a l’estat culminant de la sevadona.
-Ell li pregunta varis cops que qui és “Ell”, qui és l’home que la va deixar embarassada, i ella li confessa que aquest és el senyor Ramon, el metge, a qui va servir abans de casar-se amb ell.Just en aquest moment, arriba el senyor Ramon, i en Minguet es veu obligat a jurar-li a la Bel que el perdonarà, igual que a ella, i que no li farà mal. Acte seguit, la Bel mor i en Minguet fa entrarel metge i al fill que aquest tingué amb la seva dona a l’habitació on aquesta acaba de morir.
Tema o idea central:
-El penediment en el darrer alé de vida.

-Aquest conte està caracteritzat pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agonia
  • Agonia
  • Agonia
  • AGONIA
  • Agonia
  • agonia
  • AGONIA
  • agonia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS