Agora

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
La història es desenvolupa en un món gairebé llegendari a Alexandria, Egipte, 391 d. C., durant el Baix Imperi romà, gresol de les antigues cultures egípcia, grega i romana.

La protagonista,Hipatia o Hipàcia d'Alexandria fou una filòsofa neoplatònica, científica i mestra natural d'Alexandria a la província romana d'Egipte, que va destacar en els camps de la matemàtica i l'astronomía. Marcaun punt d'inflexió entre la cultura del raonament grec i l'obscurantisme medieval. Com passa amb molts savis de l'Antiguitat, se sap poc de la seva vida, però sí prou com per considerar-la una iconade la saviesa i una dona avançada al seu temps, que va arribar a ser directora del Museu d'Alexandria. Al film, va donar lliçons a joves aristòcrates, entre els quals es trobava el futur prefected'Alexandria, Orestes. La documentació sobre la vida d'Hypatia és més aviat escassa i procedeix, en la seva gran majoria, de les cartes que va intercanviar amb un altre dels seus alumnes, el futur bisbe deCirene, Sinesio.

Quins problemes te la filosofia/ciencia quan es relaciona amb les religions?
La filla filosofia i la ciència sempre han tingut com a únic obstacle per a la demostraciód'aquests la religió a l'hora de vereficar les coses, és a dir, per a les religions les coses són veritables perquè es tracta d'un saber sobre alguna cosa sagrat o diví, és un saber rigorós i saps que és aixíencara que et demostrin el contrari ja que t'aferres a aquestes demostracions religioses, cultes que no han canviat en anys, és a dir ja té els seus principis i els seus fins. Però la ciència va mésenllà, és un sistema crític, com la ciència moderna, és a dir que busca una hipòtesi que et demostri que això passa utilitzant el saber tècnic, per perseguir el control el domini del món, ja queplanteja reptes a la ciència . En la ciència si una hipòtesi és veritable és perquè a estat demostrat anteriorment. Les persones que creuen en la religió no sols creure en la ciència perquè per a ells és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agora
  • AGORA
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS