Agregados económicos

Páginas: 9 (2094 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
1. Suposeu una economia amb les següents dades macroeconòmiques referides a l'any 2000:

Deflactor PIB (2000)=0,96
Deflactor PIB (1999)=1
PIB real de l'any 2000= 100 u.m.
Població activa=1.000
Població aturada=400
Població inactiva=200
Importacions (M)=100
Exportacions (X)=100
Inversió privada (I)=200
Estalvi privat (S)=89

A partir d'aquesta informació, responeu les següentsqüestions relacionades amb el seu estat macroeconòmic:

a) Calculeu la taxa d'activitat, la taxa d'atur i la taxa d'ocupació.

Població en edat de treballar= Població inactiva + població activa
Població en edat de treb.= 200+1000= 1200
Població activa= ocupats + aturats
1000=ocupats+400; ocupats= 600

Taxa d’atur = (Població aturada / Població activa) × 100
Taxa d’atur= (400/1000) x100= 40Taxa d’ocupació= (Població ocupada/Població en edat de treballar) x100
Taxa d’ocupació= (600/1200)x100= 50
Taxa d’activitat= (Població activa/població edat de treballar) x100
Taxa d’activitat= (1000/1200)x100=

b) Calculeu el valor del PIB de l'any 2000 expressat en termes nominals Quin és la interpretació del deflactor de l'any 2000?

Deflactor PIB any x= (PIB nominal any x / PIB real anyx)*100

0,96= PIB nominal any 2000/100; PIB nominal= 96

Interpretem que el deflactor del PIB l’any 2000 és inferior al de l’any 1999. Dit això, l’any base que es considerarà serà el de l’any 2000. D’altra banda, en relació a la taxa d’inflació podem dir que aquesta serà menys elevada l’any 2000 que el 1999.

= -4,00%
La inflació de l’any 2000 és un 4 % inferior a l’any anterior.

c)Quina és la interpretació de la identitat comptable del “flux circular de la renda”? Donada aquesta identitat, com podrà l'economia que estem analitzant cobrir les seves necessitats privades d'inversió?

Cal diferenciar que existeixen dos mons. El familiar i l’empresarial. El món familiar és format per persones que tenen unes necessitats que volen satisfer. Els encarregats d’oferir uns productes persatisfer aquestes necessitats són les empreses.
Les empreses per fabricar els productes o serveis compren d’altres, a més ofereixen llocs de treballs per les persones. D’aquesta manera es produeix a canvi d’una compensació econòmica com pot ser el salari.
Trobem dos fluxos que es produeixen en el món familiar com també empresarial, el real i el monetari. El flux real, per entendre-ho es podriaconsiderar com la necessitat d’obtenir el bé o de produir-lo. El flux monetari és l’intercanvi de diners per el producte. Aquestes relacions foment part del flux circular de renta.
La manera de cobrir les seves necessitats privades d’inversió és oferint llocs de treball perquè les empreses puguin produir a canvi d’un inventiu econòmic als treballadors amb l’objectiu de consumir.

d)Finalment, disposem de certa informació qualitativa potencialment rellevant. En particular, d'una banda, sabem que la renda dels països amb els quals normalment comercialitza aquesta economia ha disminuït; i, d'altra banda, els preus dels productes que comercialitzen els seus països competidors han augmentat. Quins són els efectes previsibles d'aquestes dues circumstàncies sobre el saldo comercial, sobreel tipus de canvi de la moneda i sobre el creixement econòmic de l'economia?

Si la meva economia comercia amb països on la renda ha disminuït, significa que aquests no compraran tants productes com anys anteriors, la qual cosa posa en rellevància que la nostra economia es veurà afectada per un decreixement de la producció.

El canvi de divises també es veurà afectat. Els països on el nivellde renda ha disminuït provoca que la seva moneda perdi valor, i per tant, cada vegada hi hagi més diferència entre la moneda europea en el nostre cas, i la del altre país. És clar que a la nostra economia també es veurà afectada per aquesta situació, i segurament si no té altres compradors comercials, tard o d’hora la depreciació de l’euro sigui imminent. Si la moneda dels nostres compradors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agregados Economicos
  • Agregados economicos
  • AGREGADOS ECONOMICOS
  • Agregados economicos
  • Agregados ecónomicos
  • Agregados Economicos
  • Valor económico agregado (eva)
  • Valor economico agregado: eva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS