Agricultura ecologica

Páginas: 3 (717 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014

L'agricultura ecològica es caracteritza per dues coses: per una banda perquè només té productes de temporada i d'altra banda perquè és molt diversa. En canvi, l’agricultura tradicional, esdediquen a un únic cultiu, l’agricultura ecològica divideix el camp en parcel·les petites en què es conreen una gran varietat de productes diferents. D’aquesta manera les plagues, queden aïllades a unvegetal determinat i no infecten la resta de conreus.
El pagès ecològic Josep Montmany, explica la importància de tenir cura de la vegetació silvestre que hi ha al voltant dels conreus per facilitar lapresència dels predadors naturals de les plagues.
La Federació d’Agrupacions de Defensa Vegetal de la Selva i el Maresme (SELMAR) cria l’insecte hemípter Macrolophus per alliberar-lo als conreus icombatre les plagues. Jordi Ariño, enginer agrònom explica com es reprodueixen aquests insectes en captivitat. Però els insectes alliberats no són prous per eliminar la plaga directament, sinó que és lageneració següent elimina la plaga. 
Les plagues que no es poden combatre amb enemics naturals s’han d’afrontar amb estratègies sofisticades, que sovint exigeixen avançats coneixements tècnics. NúriaCuch , explica quines són les estratègies per combatre dues plagues dels fruiters l'arna de la poma o es combat amb confusió sexual, i la mosca de la cirera amb atractors alimentaris. 

Handesenvolupat diferents adaptacions per protegir-les dels herbívors o de les malalties. Jaume Vilalta explica que les plantes aromàtiques com la farigola, el romaní tenen essències que als humans ensresulten molt agradables per fer-ne perfums i colònies, però en realitat són molt desagradables al paladar dels herbívors. A més aquestes substàncies acostumen a ser antisèptiques, per això en fem cremes perferides. Un estudi de la Facultat de Farmàcia, ha comprovat que els sucs envasats de tomata ecològica tenen un contingut més elevat en polifenols que els sucs convencionals.

Un altra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agricultura ecologica..¡
  • De la agricultura convencional a la agricultura ecológica
  • agricultura ecologica e historia de la agricultura
  • Agricultura ecologica
  • Agricultura ecologica
  • Agricultura ecológica
  • Agricultura ecologica
  • Agricultura ecologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS