Agua

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
Observacio
l'altre dia vaig escoltar a la radio que les empreses dedicades a la biotecnologia estaven micropropagan pins i tabac, i aixo em va portar a pensar com es podia fer.

Pregunta
laprimera pregunta “com es fa per clonar especies vegetals?” em va portar a pensar una altra pregunta “ per a que serveix la conacio vegetal?”.

Hipotesi
responent a la primera pregunta, la clonacio devegetals consisteix en extrure una part del vegetal, cel.lules mare. Després sota condicions in vitro ( que en aquests cas signifaca fora del organisme ) s'introdueixen hormones i es genera un nouvegetal que es exactament igual que el primer, aquesta tecnica rep el nom de micropropagació. Aquest metode es relativament senzill ja que s'aprofita el carácter totipontencial de els vegetals (lescelules vegetals compten amb informacio genetica suficient per a generar un organisme complet igual).
Tambe existeixen altres metodes per clonar vegetals.
El “graft o implant”, empelt en català. Aquestmetode consisteix en que dos teixits meristematics (teixit responsable del creixement vegetal) de dos individus emparentats, es posen encontacte per permetre el seu desenvolupament en unic individu,conservant cada un dells la seva identitat genitica pero formant una sola unitat.
Aquesta ultima tecnica es denomina apromixis o apomixia, pero es molt poc coneguda cientificament: hi ha unes plantesen particular, les herbes, que poden produir llavors reals que son clons de si mateixes, sense reproduccio sexual.
Responentalasegonapregunta les aplicacions de la clonacio vegetal son moltvariades. Per exemple, les aplicacions de la segona tecnica per clonar,l'empelt, es utilitzat per cultius ornamentals, com les roses, per obtenir una rosa amb petals de diferents colors. Tambe s'utilitzacomercialment en fruites com el mango i l'alvocat.

Experiments
la major part de cultius que obtenen exit solen ser hibrids. Pero la reproduccio sexual entre el hibrids de vegades perdin les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aguas con el agua
  • Aguas con el agua
  • aguas con el agua
  • Agua
  • Agua
  • El agua
  • El agua
  • Agua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS