agua

Páginas: 16 (3882 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Introducció

Aquest treball de recerca tracta sobre l'aigua,hem escollit aquest projecte perquè sense l'aigua no podem entendre la vida ja que es essencial per a la vida. Tots els esser vius tenim un percentatge elevat d'aigua dins el nostre cos.
Per la realització d'aquest treball ens hem informat tant a les pagines web que estan indicades a la webgrafia.
Hem decidit unir-nos perquè portemmolt de temps junts i ens portem molt bé.

L'aigua:propietats físico-químiques

Propietats físiques:

Ampli marge de temperatura que es troba fase liquida de 0ºC a 100ºC.
Anòmala variació de la densitat amb la temperatura.
La seva elevada constant dielèctrica.
Caràcter dipolar. L'oxigen té una lleugera càrrega negativa, mentre que els àtoms d'hidrogen tenen una càrrega lleugeramentpositiva, que és un fort moment dipolar elèctric. La interacció entre les diferents dipols elèctrics d'una molècula causa una atracció en xarxa on s'explica l'alta taxa de tensió superficial aigua.
Calor específic i calor de vaporització elevat.
L'aigua és un líquid en temperatura normal i en condicions normals de pressió.
Ja que la l'oxigen té un electronegativitat superior a la de la l'hidrogenl'aigua és un molècula polar.
Estat físic: sòlida, líquida i gasosa.
Incolora.
Inodora.
La densitat d'aigua líquida, és molt estable i varia poc amb els canvis de temperatura i pressió. Pressió normal (1 ambient), l'aigua líquida té una densitat mínima (0,958 kg/l) a 100 °C.
Punt de congelació: 0ºC.
Punt de ebullició: 100ºC.
Pressió critica:217,5 atm.
Temperatura crítica: 374ºC.Propietats químiques:

Gran capacitat de formació de enllaços d'hidrogen.
Capacitat de dissociació.
És una substancia que químicament es formula com H2O; es a dir dos àtom d'hidrogen i un d'oxigen.
En 1781 Henry Cavendish va descobrir que l'aigua es una substancia composta i no un element,com es creia des de l'antiguitat.
El color de l'aigua varia en funció de la seva quantitat,enpetites quantitats pot semblar transparent,però en grans quantitat com per exemple al mar es veu que es de una color blau verdós.
L'aigua bloqueja lleugerament la radiació solar UV forta, permetent que les plantes aquàtiques absorbeixin la seva energia.
Té un alt valor adhesiu gràcies al seu caràcter polar.
La capil·laritat és una propietat dels líquids que depèn de la seva tensió superficial liconfereix la capacitat de pujar o baixar per un tub capil·lar. Quan un líquid puja per un tub capil·lar, és degut al fet que la força intermolecular, es a dir la força que hi ha entre les seves molècules,quant aquesta força és menor a l'adhesió del líquid amb el material del tub. El líquid segueix pujant fins que la tensió superficial és equilibrada pel pes del líquid que omple el tub., quan lacohesió entre les molècules d'un líquid és més potent que l'adhesió al capil·lar com es veu a la imatge, en aquest cas el mercuri, la tensió superficial fa que el líquid baixi a un nivell inferior, i la seva superfície és convexa. Aquesta propietat és aprofitada per totes vasculars de les plantes, com els arbres, també és utilitzada pels humans pels éssers humans.

Una altra força important quereforça la connexió entre les molècules d'aigua és el l'enllaç d'hidrogen.
El punt d'ebullició de l'aigua està directament relacionat amb el pressió atmosfèrica . Per exemple, a la part superior de la l'Everest, l'aigua Bull a aproximadament 68 ° C, mentre que a la el nivell del mar aquest valor s'eleva fins a 100°C.
L'aigua és un dissolvent molt fort, que s'ha catalogat com a dissolventuniversal i que afecta molts tipus de diferents substàncies. Substàncies que es barregen i es dissolen bé en aigua - com els sucres o altres substancies s'anomenen hidrofíliques, i altres que bé amb l'aigua - com lípids i greixos-substàncies s'anomenen hidrofòbics. Tots els components principals de les cèl·lules de proteïna, l'ADN i polisacàrids es dissolen en aigua.
L'aigua és miscible amb un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aguas con el agua
  • Aguas con el agua
  • aguas con el agua
  • Agua
  • Agua
  • El agua
  • El agua
  • Agua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS