Ahhujkhuk

Páginas: 4 (888 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014
Exposició Oral:
La Crònica de Jaume I
Bernat Desclot

Context històric:
La Península Ibèrica:
Durant el segle XIII i el XIV van haber grans canvis significatius, al sud-est, els regnes de laPenínsula Ibèrica com són el regne de Portugal, el regne de Castella, el regne de Navarra i el regne d'Arago (que s'havia unit amb Catalunya) van fer front als musulmans.
Mediterrani:
Lamediterrania dels segles XIII i XIV es troba repatida entre tres grans civilitzacions: la cristiana, al nord i a l'occident, la musulmana al sud, i la bizantina a l'orient. El desitj de l'expansió de lesprincipals potències europees per aquest mar crea constants i importants conflictes per al domini de la zona i de les seves rutes comercials al llarg d'aquest segles.
La Corona d'Aragó n'aconseguirà eldomini de la part occidental, s'expandira per tota la costa mediterrània, que va ajudar a desenvolupar el comerç català.

Les quatre grans cròniques:
Les quatre grans Cròniques van ser escrites afinals del segle XIII i durant el XIV. Es tracta de les cròniques de Jaume I, Bernat Desclot, Ramon Muntaner i Pere el Cerimoniós. La seva finalitat era deixar constància d'uns fets que tenien un valordidàctic. Les quatre grans Cròniques formen el millor conjunt historiogràfic de l'Europa medieval. (un text historiogràfic és un registre escrit de la història)

Característiques:

La finalitatcomuna de totes era la de justificar unes determinades actuacions polítiques i alhora deixar constància d'uns fets.
To heroic i intenció patriotica.
Els autors van viure directament molts dels fets quenarren i s'ocupen de fets contemporanis.
Sempre parlen d’episodis bèl·lics.

Jaume I:

Jaume I va neixer a Montpeller al 1208 i va morir al regne de València al 1276.Va començar a regnar amb 10anys assistit pel Consell Reial, va regnar 58 anys i va morir amb 68 anys.
Va ser conegut amb el sobrenom d'"el Conqueridor" perquè durant el seu regnat la corona d'Aragó va incorporar Mallorca i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS