Ahora O Nunca

Páginas: 8 (1760 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
Col·legi Maristes Sants – Les Corts

AHORA O NUNCA
6/2/12

lengua española y literatura
ÍNDEx:

TREBALL: p.1
ACTIVITAT 1: ………………………………………………………….……………………………………p.1
ACTIVITAT 3: ………………………………………………………….……………………………………p.2
ACTIVITAT 2: ………………………………………………………….……………………………………p.3
ACTIVITAT 4: ………………………………………………………….……………………………………p.4
ACTIVITAT 5:………………………………………………………….……………………………………p.5

RELIGIÓ
COMENTARI DE LA PEL·LÍCULA:

1) Síntesi de la pel·lícula. Quin seria el missatge que vol transmetre?

Edward i Carter, als quals se'ls diagnostica un càncer que acabarà amb les seves vides en uns mesos. Els dos comparteixen habitació i encara que els seus diferents personalitats xoquen en un primer moment, després es converteixen en bons amics. Tement abandonar aquesta vida sense haver fet algunes coses que haurien desitjat, redacten una llista.La vida com a joc els alleuja però la mort segueix aquí i hi ha persones que encara necessiten d'ells, mentre segueixin vius ...
Jack Nicholson encarna Edward, un multimilionari que creu tenir-ho tot però que, com només sembla ocórrer a les pel·lícules, en realitat no té res. En altres paraules, no té ningú al seu costat, excepte a empleats i personatges que busquen els seus diners. Ésmaterialista i de tracte molt difícil, però aquí està Carter, Morgan Freeman, per donar-li la volta. Carter és tot el contrari, té el que li falta a Edward i no té el que aquest posseeix en abundància, diners. Així que entre els dos s'ajuden mútuament i tracten de viure de manera intensa el poc temps que els queda de vida. Si bé la part còmica, en la qual els dos s'ho passen bomba llançant en paracaigudeso competint en un circuit, resulta bastant fallida, fins i tot avorrida, la part dramàtica està molt aconseguida i aconsegueix mantenir-nos enganxats a la pantalla, amb l'ai al puny. Fantàstics els últims minuts, amb un discurs molt emotiu per part d'un dels protagonistes en l'enterrament de l'altre.
1
Vol transmetre el dit popular de que la vida són dos dies i els tens que aprofitar perquèsinó com els a passat a ells te’n penediràs de no haver fet el que tu volies i desitjaves. A la pel·lícula ho marca molt quan Carter li diu a Edgar que abans de que la seva dona (Virginia) es quedes embarassada de el seu primer fill ell es va tenir que posar a treballar per mantenir-los i va tenir que deixar la universitat per buscar el primer treball que se li va aparèixer (de mecànic). En el cascontrari Edwar no té que treballar massa perquè com ell diu a aixecat un imperi de mil milions de dòlars i per això no té ben definits els valors de humilitat i l’esforç. 1

2) Cinc frases que destacaries. Explica per què.

1- “És difícil mesurar el valor de la vida d'una persona. Per a alguns es mesura pels éssers que deixa enrere, per a altres es mesura per la fe, per altres per l'amor,per a altres la vida no té cap significat.
Per a mi, jo crec que un es mesura per aquells que s'han mesurat per ell.”
-Una cosa tan intangible com és la vida, si es pot mesurar, si és important, si no ho és..., ell explica que la gent proposa mesurar-ho depenent de la religió, de la política... Però diu que per ell, es mesura per la gent que t’ha dit que la teva vida ha sigut molt important.Demostra que sense els demés, la teva vida (tal com diu ell) no val res.
2- “Espero no semblar un ésser egoista però els últims mesos de la seva vida van ser els millors mesos de la meva, em va salvar la vida i ell ho va saber abans que jo.
Estic profundament orgullós que per a aquest home valgués la pena conèixer-me.”
Enllaçant-ho amb la frase de dalt, Edward, una persona tan materialista,superficial, que valora tan poc les coses, que per a ell el més important en la vida són els diners... Acaba el discurs dient “Estic profundament orgullós que per a aquest home valgués la pena conèixer-me.” referint-se a la frase de dalt de “la vida de la gent és mesura per la gent que t’ha valorat”
3- “Un cop es va fer una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ahora o nunca
  • Ahora o nunca
  • Ahora o nunca
  • ahora o nunca
  • Ahora o nunca
  • ahora y nunca
  • Resumen libro Ahora o nunca
  • trabajo de la pelicula ahora o nunca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS