ahora

Páginas: 17 (4215 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2013



a) Identifica quin tret diferencia fonamentalment a un emprenedor que inverteix tots els seus estalvis i al treballador d’una empresa que cerca una feina estable i segura. Es tracta d’una actitud o d’un valor? Argumenta la teva resposta.(0,5 punts)

Una de les diferencies ,encara en no l’ única, que trobariem entre un emprenedor y un treballador de les característiques que ens plantejala pregunta es la capacitat d’ asumir riscos. L’ emprenedor arisca tot el seu capital per tal de fer realitat alló que ell veu com una oportunitat de negoci mentre qui opta per treballar per un altre busca una feina fiable i duradera.
La capacitat d’asumir riscos sería una actitud envers la feina y envers la vida . Aquesta actitud envers els riscos pot cambiar al llarg de la vida d’una persona,ja que les actituds son menys estables quels valors. Una persona sense carregues familiars pot mostrar una actitud diferent envers el risc que si no les tingués y persona que es troba a línici de la seva vida laboral diferent a la d’una que es troba prop del fi de la mateixa. Aquesta actitud a l´hora es pot veure influenciada per la percepció social que es tingui facilitant-la o fent-la menydesitjatble.
.


b) És possible desenvolupar una iniciativa emprenedora dins d’una empresa ja establerta o, per contra, l’esperit emprenedor requereix sempre crear una nova empresa? Argumenta la teva resposta. (0,5 punts)

La iniciativa emprenedora es pot d’esenvolupar tant dins dúna empresa ja establerta com fora.
De fet el desenvolupar una iniciativa emprenedora desde dins dúna empresa jaestablerta es un fenómeno conegut com intrapreneurship.
La iniciativa emprenedora es necesaria dins d’una empresa ja formada per tal d’adaptarse a les necesitats cambiants del mercat ,posicionarse y diferenciarse de la resta d’empreses del seu entorn. Si una empresa no s’innova,madura y aprofita les noves oportunitats de negoci no únicamente tindría complicat el seu creixement sino que arribaría unmomento que quedaría obsoleta y tindría el risc de desapareixer. A més a més, la iniciativa emprenedora permet diversificar els riscos de l’empresa per lo que si en algún momento l’activitat inicial de l’empresa entra en crisi o es torna inproductiva aixó no té per que fer desapareixer l’empresa.
També es te que tindre en compte com a iniciativa emprenedora aquelles actituds en favor de lautilització de les noves Technologies i eines per aprofitar cada vegada millor els recursos humans ,tecnológics y económics de l’empresa a fi de ser mes eficients y poder competir millor al mercat.
Desde dins de l’empresa s’ha de procurar generar innovació a fi de ser mes competitius y atractius al mercat buscant de donar valor afegit al producte y a l’empresa



ACTIVITAT 2: (1 PUNT)

Lainiciativa emprenedora pot prendre diverses manifestacions: empresa familiar, franquícia, empresa social, “intrapreneurship”, “spin-off”; amb diferències en la gestió, en la seva missió i en les limitacions de la seva activitat. Pensa en empreses que coneguis i posa un exemple per a cadascuna d'aquestes formes. Indica també els trets més importants i diferenciadors de cadascuna d'elles. (2 punts)Extensió màxima requerida i aproximada: 1000 paraules

Un exemple d’empresa familiar que tinc propera es Roca Radiadores.L’empresa va iniciar la seva singladura a Gavà fa prop de 100 anys com a empresa dedicada a la fabricació de radiadors de ferro fós. Aprofitant la iniciativa emprenedora tal y com s´ha explicat en la pregunta anterior van diversificar y ampliar les arees de fabricació fent-hoells mateixos per respondre a les necesitats neixents del mercat o bé asociant-se amb altres empreses. Avui en dia son una empresa casi mes coneguda pel seu negoci dedicat al bany que no pel seu negoci inicial de radiadors. Tot i aixó y la seva extensió internacional continua sent una empresa controlada per la familia que la va fundar
Una característica que defineix a una empresa familiar es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No por ahora
  • ya ahora
  • ahora
  • Ahora
  • Ahora
  • Ahora
  • ahora
  • Ahora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS